Ankara'da yaralı halde bulunan yavru "Bambi"ler biberonla emzirildi

Vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan ve bir animasyon filmindeki "Bambi" karakterine benzerlikleriyle dikkati çeken yavru kızıl geyikler, tedavi altına alındı.

Son Güncelleme:

Ankara'nın Beypazarı ve Polatlı ilçelerinde köylülerin yaralı halde bularak Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne haber vermesi üzerine av koruma ekiplerince Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Yaban Hayvanları Birimine sevk edilen yavru kızıl geyikler tedavi altına alındı.

Yaklaşık 1 aylık olan yavru kızıl geyiklerin geldiklerinde daha 10-15 günlük olduklarını belirten Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Yaban Hayvanları Birim Sorumlusu Doç. Dr. İrem Ergin, dişi ve erkek olan geyiklerin tedavisinin başarıyla devam ettiğini belirtti.

Kaynak: AA

Kurye ile kapıcı arasında asansör kavgası Ağır hasarlı binanın yıkımı kontrolden çıktı Bandırma'da fırtına etkili oldu Alev alan tur teknesi sulara gömüldü Hava sıcaklığının artması doğaya yaradı Kadın cinayetleri durdurulamıyor: 2024'ün ilk 9 ayında 295 kadın öldürüldü