Ankara Valiliği duyurdu: Pazar ve marketlere çocukların girişi yasak

İstanbul Valiliği'nin ardından Ankara Valiliği de pazar ve market yerlerine çocukların girişinin yasaklandığını duyurdu. İnternet tabanlı uygulamalar aracılığıyla yolcu taşınmasını da yasaklandı.

Son Güncelleme:

Koronavirüsü salgına yönelik tedbirler kapsamında çocukların marketlere ve pazar yerlerine girmesine izin verilmeyecek. Kararı ilk olarak dün İstanbul Valisi Valisi Ali Yerlikaya açıklamıştı. 

Twitter hesabından açıklama yapan Ali Yerlikaya, “Vatandaşlarımızın market ve pazar yerlerinde çocuklarıyla dolaşmalarına engel olunması maksadıyla çocukların market ve pazar yerlerine alınmaması kararlaştırılmıştır. Değerli anne ve babaların sevgili çocuklarımızı korumak için gereken hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum” ifadelerini kullanmıştı. 

Bugün de Ankara Valiliği pazar ve market yerlerine çocukların girişinin yasaklandığını duyurdu. Valiliği'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

"Koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında Ankara il genelinde pazar yerleri ve hiper, süper ve küçük marketler dahil her türden alışveriş mekanlarına çocukların girişi, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun 27.03.2020 tarih ve 2020/11 kararı gereğince yasaklanmıştır."

Sonraki Haber