Ankara'da koronavirüs vakası var mı?

Vuhan'da ortaya çıkıp kısa sürede dünyanın büyük bir kesimine yayılan koronavirüs Türkiye'de de bulunuyor. Peki Ankara'da koronavirüs vakası var mı? İşte Ankara'daki koronavirüs iddialarına dair her şey...

Son Güncelleme:

Vuhan'dan dünyaya yayılan koronavirüs salgınına ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 11 Mart'ta yaptığı açıklamada koronavirüs salgınının Türkiye'de bir kişide olduğunu açıkladı. Bakan Koca, hastanın kişisel bilgilerini ve yaşadığı yeri paylaşmanın "hasta mahremiyeti" açısından uygun olmayacağını belirtti. 13 Mart'ta ise Bakan Koca ikinci bir vakanın daha olduğunu söz konusu vakanın hasta yakınlarından birinde görüldüğünü açıkladı. 

Koronavirüs açıklamalarının ardından birçok kişi kendi ilinde koronavirüs olup olmadığını araştırmaya başladı. Peki Ankara'da koronavirüs vakası var mı? İşte Ankara'da koronavirüs söylentilerine ilişkin yaşananlar.

ANKARA'DA KORONAVİRÜS VAKASI VAR MI?

Resmi açıklamalar doğrultusunda Ankara'da henüz tanımlanmış bir koronavirüs vakası bulunmuyor.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN KORONAVİRÜS KARARI

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 12 yaşından küçük çocuğu olan anneler için idari izin kararı aldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Milli Eğitim Bakanlığı kararı doğrultusunda 16-30 Mart tarihleri arasında eğitime ara verilmiştir. Belediyemiz, bağlı kuruluşları ve iştiraklerinde çalışan 12 yaşından küçük çocuğu olan anneler işlerin aksamaması şartıyla idari izinli sayılacaktır" denildi.

İRAN'DAN GELEN UÇAK ACİL İNİŞ YAPMIŞTI

25 Şubat tarihinde Tahran-İstanbul seferini yapan uçak, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) şüphesiyle Esenboğa Havalimanı'na iniş yaptı.

TK 8VÇ sefer sayılı 132 yolcusu bulunan uçak, Ankara Esenboğa Havalimanı'na saat 10.29'da indi. Tahran-İstanbul seferini yapan uçağın iniş yapmasının ardından yolcular ve mürettebat, Sağlık Bakanlığı ekiplerince ön muayeneye tabi tutuldu.

Muayeneleri tamamlanan vatandaşlar, karantina hastanesi olarak hazırlanan Dr. Zekai Tahir Burak Eğitim ve Araştırma Hastanesine ambulanslarla sevk edildi.

Bu uçaktaki yolcularda da koronavirüs tanısına rastlanmamıştı.

Sonraki Haber