Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi: Millete hizmet etmek bir lütuf değil, bir görevdir

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, TRT'de partisinin propaganda konuşmasını yaptı. Çelebi,

Son Güncelleme:

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi ise konuşmasında, artık yetinmemenin, her zaman daha iyisini istemenin öğrenilmesi gerektiğini ifade ederek, "Çünkü kötüyü iyi yapmak, iyi olanı daha iyi yapmak iktidarların, siyasetçilerin görevidir. Sizlerin bunu talep etme hakkınız da vardır." dedi.

Siyasetçilerin kendisini milletin üzerinde konumlandırdığı bir ülkede demokrasi, hukuk, insan hakları ve adaletin kalmayacağını vurgulayan Çelebi, şöyle konuştu:

"Cumhuriyetimizin 100. yılını idrak ettiğimiz şu günlerde; millet olarak tarafımıza bahşedilen egemenlik hakkımızı doğru, yerinde ve etkili olarak kullanmak zorundayız. Demokrasinin en temel dayanağı olan seçimleri, kazandıklarımızın ve kaybettiklerimizin muhasebesi için bir vesile olarak değerlendirmeliyiz. Şunu aklınızdan çıkartmayın; siyasetçiler sadece sizin hizmetkarlarınızdır. Siyaset kutsal bir görevdir ancak siyasetçiler kutsak varlıklar değildir. Görevlerini daha iyi yapabilmeleri için kendilerine sağlanan ayrıcalıklar milletin onlara lütfudur ve onlara bir üstünlük sağlamaz. Siyasetçi için millete hizmet etmek bir lütuf değil, bir görevdir."

Seçimde verilecek kararın bugün olduğu kadar yarının da belirleyicisi olacağına dikkati çeken Çelebi, şöyle devam etti:

"Artık karar verirken, siyasetçilere olan gönül bağımızdan ya da bireysel çıkarlarımızdan çok daha fazlasına önem vermek zorundayız. Vereceğimiz oylar ve yapacağımız seçim, bizlerden çok evlatlarımızın ve gelecek nesillerin vebalini omuzlarımıza yüklüyor. Açıkçası önümüzdeki manzarada hiç iç açıcı değil. Altı yıl önce tüm itiraz ve uyarılarımıza rağmen değişen hükümet sistemi başlı başına bir kriz unsuru haline geldi. Kuvvetler ayrımı ortadan kalktı, demokrasi, adalet ve hukuk sistemi yıprandı. Eğitim sisteminde yaşanılan olumsuzluklar, milli şuur ekseninde düzenlenemedi. Özgürlüklerimiz sınırlandı, millet iradesinin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi etkinliğini kaybetti."

Çelebi, seçmenin tarihi bir sorumlulukla karşı karşıya olduğunu belirterek, "Artık elimizi taşın altına koyma zamanı. Bugün görev ve sorumluluklardan imtina edersek, yarın için söyleyecek sözümüz olmaz. Gelin hep birlikte seferber olalım. Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Sizlerden bugün tekrar Anavatan Partisi için helal oylarınızı istiyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: AA

Sonraki Haber