Ameliyatsız tedavi yöntemi: Kök hücre

Kök hücre tedavisi ameliyatsız bir şekilde iyileşmeyi sağlıyor. Operasyonlar hem ağrısız geçiyor hem de hızlı sonuç alınıyor. Peki kök hücre tedavisi nasıl uygulanıyor?

Son Güncelleme:

Kemik iliği kanserleri, saç tedavileri ve göz hastalıkları; kök hücre tedavisi birçok hastalığa çare oluyor.

Hastanın kontrolleri yapıldıktan sonra kök hücre tedavisine uygunluğuna bakılıyor. Onay alındıktan sonra ise ameliyat yerine hücre tedavisi yoluyla süreç devam ediyor.

Uygun kök hücrenin bulunmasının ardından tedavi başlıyor. Tedavide kök hücre hastanın damar yolundan ya da hasarlı bölgenin direkt olarak üzerine enjekte ediliyor.

Hem kısa sürede sonuç veriyor hem de ameliyata göre daha risksiz. Uzmanlar özellikle sürekli olarak boyun ve bel ağrısı çeken hastaların kök hücre tedavisini yaptırmalarını öneriyor.

KÖK HÜCRE TEDAVİSİ

Kök hücre tedavisi, vücuttaki hasarlı veya hasta dokuları onarmak, rejenerasyon sağlamak veya tedavi etmek amacıyla kullanılan bir tıbbi tedavi yöntemidir. Kök hücreler, vücuttaki diğer hücre türlerine dönüşebilen ve kendini yenileyebilen özel hücrelerdir. Bu özellikleri, kök hücreleri dokuları onarmak ve tedavi etmek amacıyla kullanılabilir kılar.

Kemik iliğinden veya kan dolaşımından alınan hematopoetik (kan hücreleri oluşturan) kök hücreler, kanser tedavisi gören veya kemik iliği hastalığına sahip hastalara nakledilebilir. Bu, kemik iliğindeki hasarlı veya kanserli hücreleri değiştirme amacını taşır.

Kök hücreler, hasar görmüş organ veya dokuların onarımı için kullanılabilir. Örneğin, kalp, karaciğer, böbrek ve diğer organlardaki hasarlı bölgeleri onarmak amacıyla kök hücre tedavisi uygulanabilir.

Kök hücre tedavisi, nörolojik hastalıkların tedavisi için araştırılmaktadır. Alzheimer, Parkinson ve omurilik yaralanmaları gibi durumlar üzerinde potansiyel bir etkisi olabilir.

Kök hücreler, laboratuvar ortamında belirli dokuların üretilmesi ve daha sonra bu dokuların hasarlı bölgeleri onarmak için kullanılabilir. Bu, kalp kapağı, deri, kemik ve kıkırdak gibi dokuların üretilmesini içerir.

Kök hücre tedavisi, otoimmün hastalıkların tedavisinde de kullanılabilir. Bu hastalıklarda, bağışıklık sistemi kendi vücut hücrelerine saldırabilir. Kök hücre nakli, bu durumda bağışıklık sisteminin sıfırlanmasına yardımcı olabilir.

Kök hücre tedavisi, hala araştırma aşamasında olan bir alan olup, çeşitli etik ve bilimsel zorluklarla karşılaşmaktadır. Bununla birlikte, ilerleyen araştırmalar ve gelişen teknolojilerle, kök hücre tedavisinin gelecekte birçok sağlık sorununun tedavisinde önemli bir rol oynaması beklenmektedir. Ancak, şu an için birçok uygulama deneysel ve deneme aşamasında olduğu için, bu tedavi yöntemleri için kesin garantiler verilemez.

Kaynak: Haber Merkezi

Bolu'da yanan Grand Kartal Otel'in son hali ağızları açık bıraktı Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki yangında ihmaller zinciri Firari hükümlülere operasyon! Otomobillerin çarpıştığı kaza kamerada 2 günde 2 motor çaldılar, bir günde yakalandılar Uzmanı uyardı: Otellerde ahşap kullanımı yangının şiddetini artırıyor