Amasya Kalesi'nde büyük yangın!

Amasya’da şehrin zirvesindeki Amasya Kalesi'nde ormanlık alanda büyük çapta bir yangın çıktı. Alevler, saatler sonra söndürüldü.

Son Güncelleme:

Bir acı yangın haberi de Amasya'dan geldi.

Harşena Kalesi'nin yakınındaki ormanda yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına ihbar üzerine bölgeye Amasya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Amasya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. İtfaiye araçları ve arazözlerle yapılan söndürme çalışmalarına TOMA'lar da destek verdi.

"Sebebini tespit edemedik"

Bölgeye gelerek söndürme çalışmalarını yerinde izleyen Vali Yılmaz Doruk, "Kale altında kale park dediğimiz kısımda orman yangını başladı. Henüz şu saat itibari ile sebebini tespit edemedik. Müdahale ediyoruz. Orman Bölge Müdürlüğümüzün, belediyemizin, AFAD, özel idare bütün kurum ve kuruluşlarımız şu anda müdahale ediyor. Önemli miktarda yol aldık ama hala risk devam ediyor. Genişleme ihtimali olduğundan dolayı hali hazırda rüzgardan dolayı o sebeple çalışmalar devam ediyor.  Bir de Kastamonu'dan helikopter geldi. İnşallah dileğimiz yangının kısa sürede söndürülmesi. Umudumuz daha kısa sürede daha fazla yayılmadan sonlandıralım. Yaklaşık 45-50 dönüm kadar bir yer yandı. İnşallah kısa sürede bitirip bir can ve mal kaybı olmadan yangını sonlandırmış oluruz. Kalemizde o bölge içerisinde ormanözü araçlarımız da orada kontrol altında tutuyor. O yönde de çalışmaları arkadaşlarımız sürdürüyorlar. Kuru olduğu için otluk alan rüzgârın etkisi ile çok kısa sürede yayılabiliyor. İnşallah çok büyük bir hasar yaşamadan söndürürüz. Risk hala devam ediyor" dedi. 

Yangın, saatler süren çalışmanın ardından kontrol altına alındı. 

Kaynak: İHA

Van'dan yola çıkan göçmen kaçağı dolu tır Sakarya'da yakalandı Kahve gibi içilebilen çedene tozu 400 liradan alıcı buluyor Yılanların en uysalı, Tunceli’de görüntülendi Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit edilen polis, Şeyda Yılmaz’ın ailesi ile telefonda görüştü Manisa'da sağlıksız şartlarda salça üreten firmanın faaliyetleri durduruldu Midesinden çıkanlar şoke etti "İlginç bir vaka"