Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş 'olacak olanı' açıkladı: Dolar 45 lira...

İsrail ve Hamas arasındaki gerilim, uluslararası finans piyasaları üzerinde etkiler yaratmaya devam ediyor. Finans analisti İslam Memiş, Aksa Tufanı Operasyonu'nun petrol fiyatlarından emtia piyasalarına kadar geniş bir yelpazede hissedilen etkilerini değerlendirdi. Dolar, gram altın ve dahası...

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, İsrail ile Hamas arasındaki savaşın ekonomiye etkilerini anlattı.

Memiş, Diriliş Postası'ndan Gökhan Erek'e yaptığı açıklamalarında çok önemli bir uyarıda bulundu.

İslam Memiş'in verdiği bilgilere göre, İsrail'e yönelik gerçekleştirilen Aksa Tufanı Operasyonu'nun ardından petrol fiyatları yüzde 5 artış göstererek 89 Dolar seviyesine ulaştı. Ayrıca, ons altın ve diğer emtialarda da risk fiyatlaması yaşandı. Ons altın 1830 Dolar'dan 1855 Dolar'a yükselirken, gümüşte yüzde 1 artış kaydedildi. Jeopolitik risklerin etkisiyle özellikle Ortadoğu borsalarında yüzde 6'lık bir düşüş yaşandı ve Türkiye borsası da yüzde bir buçuk civarında satış gördü.

Memiş, sürecin ne yönde evrileceğinin belirsiz olduğunu ve bu belirsizliklerin enerji fiyatlarına özellikle olumsuz etki edebileceğini belirtti. Özellikle petrol, doğal gaz ve enerji fiyatlarının bu belirsizlikten olumsuz etkilenebileceğine dikkat çekti.

Peki ya dolar ve gram altın ne olacak?  Detaylar haberimizin devamında...

Kaynak: Diğer