'Alternatif ilaç kör etti' haberine ilişkin Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklama

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesinde tedavi olan 20'ye yakın hastanın yapılan iğneden sonra görme kabiliyetini kaybettiği iddia edildi. Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı konuya ilişkin açıklama yaptı.

Son Güncelleme:

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesinde tedavi olan 20'ye yakın hastanın yapılan iğneden sonra görme kabiliyetini kaybettiği iddia edildi. Ankara'ya sevk edilen mağdurlar çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. 

KIRIKKALE CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN AÇIKLAMA 

Başsavcılıktan yapılan açıklamada "Bazı medya organlarında; "Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi alternatif ilaç üretti, ilaç kör etti" şeklindeki haber içeriği ile ilgili olarak, henüz Cumhuriyet Başsavcılığımıza mağdur olarak başvuruda bulunulmamasına rağmen, haber içeriğinin suç ihbarı niteliğinde olduğu değerlendirilerek olay duyurulur duyulmaz ilgililer hakkında re'sen soruşturma başlatılmıştır.  İğneden zarar gördüğü iddia edilen hastaların kimliklerinin tespit edilmesi, tedavi evraklarının temin edilmesi, müşteki sıfatıyla ifadelerin ve adli raporlarının aldırılması için ilgili kolluk birimine talimat verilmiştir" denildi.


NE OLMUŞTU?

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Göz Hastalıkları polikliniğinde bir süredir tedavi gören yaklaşık 20 kişi, düzenli olarak aldıkları iğneyi 17 Ocak günü tekrar yaptırmıştı.İddialara göre, bu günün akşamında görme kaybı yaşayan hastalar, hastaneye gelerek yetkililere durumu bildirmişti. Burada yetkililer görme kaybının 20'den fazla kişide yaşandığını bildirip durumun normal olduğunu belirterek, hastaları evlerine göndermişti. Geçen iki gün sonrasında hastaneye tekrar çağrılan hastalara burada tekrar iğne yapılmıştı. Buradaki yapılan tedaviden sonuç alınamayınca hastaların tamamı, Ankara'nın çeşitli hastanelerine gönderilerek ameliyata alınmıştı.



Sonraki Haber