Ali Babacan'dan Erdoğan'a: Geçmişi her yönüyle değerlendirmeye hazırım

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün faiz ile ilgili açıklamalar yaparken 2008 krizini hatırlatmış ve Ali Babacan'a gönderme yaparak "Onlar faizciydi, talimatı IMF'den alıyorlardı" açıklamasında bulunmuştu. Konuya ilişkin Ali Babacan'dan açıklama geldi.

Son Güncelleme:

Önceki gün bir televizyon programında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan faiz konusunda Ali Babacan'a gönderme yaparak, "Hatırlıyor musunuz? 2008 ekonomik krizi olduğu zaman ben bir çıkış yapmıştım. Demiştim ki, 'Bu kriz bizi teğet geçer.' Şu anda parti kurma çalışması yapan bazı arkadaşlar var ya onlar da o zaman benim yanımda olanlar bana karşı çıkmışlardı. Çünkü talimatı IMF'den alıyorlardı" açıklamasında bulunmuştu.

Konuya ilişkin Ali Babacan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Dün akşamdan bu yana faiz konusu üzerinden yapılan tartışmaları izliyorum. Geçmişi her yönüyle değerlendirmeye hazırım. Ancak bizim Türkiye'nin bugününe ve geleceğine odaklanmamız gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

Babacan açıklamalarını şöyle sürdürdü;

"Faizlerle ilgili güncel birkaç rakamı paylaşmak isterim: Merkezi yönetim bütçesinden ödenen faiz 2017 yılında 57 Milyar iken 2018'de 74 Milyar TL'ye çıktı. Hükümetin programına göre faiz ödemeleri 2019'da 103 Milyar, 2020'de 139 Milyar TL.

Dikkatinizi çekmek isterim: Devletin vatandaşlarından vergi toplayarak piyasaya ödediği faiz 3 yılda 57 Milyar'dan 139 Milyar TL'ye ulaşıyor. Artış oranı % 144. Dahası, Türkiye'nin hayat pahalılığı gibi, işsizlik gibi devasa sorunları var.

Gerçekleri saklamadan ülkemizin sorunlarını açıkça konuşmamız gerekiyor. Türkiye'nin yaşadığı bunca sıkıntı varken, anlamsız tartışmalar üretmek yerine çözüm için çalışmak zorundayız. Çalışıyoruz."


NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün katıldığı televizyon programında faizle ilgili önemli açıklamalarda bulunurken Ali Babacan'a da gönderme yapmıştı. Erdoğan açıklamasında ,

"Hatırlıyor musunuz? 2008 ekonomik krizi olduğu zaman ben bir çıkış yapmıştım. Demiştim ki, 'Bu kriz bizi teğet geçer.' Şu anda parti kurma çalışması yapan bazı arkadaşlar var ya onlar da o zaman benim yanımda olanlar bana karşı çıkmışlardı. 'Yok şöyledir, yok böyledir.' Niye? Çünkü talimatı IMF'den alıyorlardı. İnandığımı ben de kararlı bir şekilde sürdürdüm. Böyle bir noktadaydılar. Zaten onlar faizciydi. Ben faizlerin devamlı düşürülmesini istiyordum" ifadelerine yer vermişti. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Sonraki Haber