Akşener'den Çanakkale Köprüsü eleştirisi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Son Güncelleme:

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuşma yaptı.

Akşener'in açıklamaları:

Ülkemizde taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun ancak biz bu taşın nasıl koyulduğuyla da ilgileniriz.

Milletimizin helal parası, haramzadelerin cebine indiriliyor. Çalışanlarımız, emeklilerimiz, esnafımız, çiftçilerimiz, milyonlarca vatandaşımız, pahalılıkla, yoklukla, yoksullukla mücadele ederken
bay kriz, proje görünümlü tezgahlar üzerinden, milyonlarca doları, rantın 5 atlısına, bir çırpıda ödüyor.

Çelişkiler insanı bay kriz, eskiden ne diyordu, hatırlıyor musunuz? “Bu köprüler, yollar, tüneller için devletin, yani milletin kesesinden beş kuruş çıkmıyor.” Aynen böyle diyordu. Ama bu arkadaşımız, daha nice konuda yaptığı gibi, Çanakkale Köprüsü’nün açılışında, yine kendi kendini yalanladı.
Köprünün geçiş ücretini, 200 liracık olarak açıkladı. "Geçen, 200 liracık verecek ama, üzerini de devlet olarak biz tamamlayacağız.” dedi. Yani nihayet, gerçeği itiraf etti.

Törene katılan vatandaşlarımız, pahalı dese de, zamanında, emeklilerimize seyyanen zam yaparken, iki yüz lira diyerek büyüttüğü rakamı, köprü geçişinde 200 liracık ilan etti. Vatandaşa verirken lira, vatandaştan alırken liracık. Asgari ücrete zam yaparken lira, eşe dosta yandaşa dağıtırken, 5’li çetenin vergi borcunu silerken liracık.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber