Akçakale, Ceylanpınar ve Nusaybin'de 7 şehit, 67 yaralı

Suriye tarafındaki teröristlerin attığı roket ve havan mermileri sonucu Akçakale, Ceylanpınar ve Nusaybin'de biri Suriye uyruklu 9 aylık bebek dahil 7 kişi şehit oldu, 67 kişi yaralandı.

Son Güncelleme:

Barış Pınarı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu'nun Rasulayn ve Tel Abyad arasındaki operasyonları sürerken, obüs ve topçu birlikleri ile terör yuvaları teker teker imha ediliyor. Bölgeden çekilmeye başlayan terör örgütü üyeleri ise attığı havan mermileri ile Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ve Akçakale ilçelerindeki sivilleri hedef alıyor.

Tel Abyad sınırındaki Akçakale ilçesinde 2 gündür toplam 21 ayrı noktaya havan topu düştü. Havan toplarının tamamı ilçe merkezindeki evlere isabet etti. YPG/PKK terör örgütünün roketli saldırılarında 1 Suriyeli bebek dahil 7 sivil şehit oldu.

NUSAYBİN KAYMAKAMLIĞI'NDAN UYARI

Mardin'in Nusaybin İlçe Kaymakamlığı tarafından vatandaşlara yönelik yapılan uyarıda, "Tüm vatandaşlarımızın can güvenliği açısından evlerinin zemin katlarına geçmeleri ve sokakta bulunan vatandaşlarımızın evlerine gitmeleri önemle rica olunur" denildi.

MARDİN'DE 3 ŞEHİT, 24 YARALI

Bir acı haber de Mardin'den geldi. Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada ''Suriye'nin Kamışlı kentinden Nusaybin ilçemize teröristler tarafından yapılan saldırılar sonucu 3 vatandaşımız şehit oldu, 24 vatandaşımız yaralandı'' denildi. 

ŞANLIURFA'DA 4 ŞEHİT

Şanlıurfa Valiliği'nden gelen açıklama şöyle:

"19 tarihinde başlatılan Barış Pınarı Harekatı ile birlikte Suriye tarafından atılan havan ve roket mermilerinin İlimiz Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerimize isabet etmesi sonucu; Barış Pınarı Harekatının ilk şehidi Suriye uyruklu 9 aylık bebek Muhammed Omar ve Akçakale ilçemizde görevli Vergi Dairesi Başkanlığına bağlı maliye memurumuz Cihan Güneş şehit olmuştur. Tedavi altına alınan Elif Terim (11) adlı evladımız da yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Atılan roket ve havan mermilerinin isabeti sonucu 44 vatandaşımız da yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız Akçakale Devlet Hastanesi ve diğer hastanelerimize sevk edilerek tedavi altına alınmıştır

Şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."

SALDIRILAR HASTANE VE OKUL BİNALARINDAN

Konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı da bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Fırat'ın doğusunu terör koridoru haline getirmeye çalışan PKK/PYD-YPG'li teröristler, halkın kullandığı bina, okul ve hastanelere gizlenerek ülkemizdeki sivil yerleşim yerlerine havan ve roketlerle saldırı yapıyor. Hiçbir insani değere sahip olmayan eli kanlı PKK/PYD-YPG'li teröristlerin ülkemizdeki sivil yerleşim yerlerine yaptığı havan/roket saldırılarında masum sivil vatandaşlarımız yaralandı" denildi.


"HEPSİ İMHA EDİLDİ "

MSB'den gelen açıklamada, "Akçakale’de masum sivilleri katleden PKK/PYD-YPG’li teröristler ve mevzileri tespit edilerek ateş destek vasıtalarıyla imha edildi." denildi.

Sınıra yakın bölgelerde belediye hoparlörlerinden vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda sürekli uyarılar yapılıyor.

Sonraki Haber