AK Partili Özlem Zengin'den HDP'li Gergerlioğlu'nun 'çıplak arama' iddialarına cevap

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun cezaevlerinde çıplak arama yapıldığı yönündeki iddialarına cevap verdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Kanun teklifinin görüşüldüğü sırada çıplak arama tartışması yaşandı.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, cezaevlerinde çıplak arama yapıldığı yönündeki açıklamasının ardından ülkede bu konunun gündem olduğunu söyledi. Cezaevlerinde kendisine çıplak arama yapıldığını iddia edenlerin ifadelerini aktaran Gergerlioğlu, Türkiye'deki cezaevlerinde çıplak arama yapılmadığı yönündeki açıklamalar karşısında özür beklediğini kaydetti.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Gergerlioğlu'nun bu iddia üzerinden uzun süredir kendisini hedef gösterdiğini, bununla ne yapmaya çalıştığını gayet iyi bildiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bu FETÖ'cü taktiği... Nasıl? Bu insanlar şunu yapmaya çalışıyorlar: Vakti zamanında bu başörtüsü yasakları varken FETÖ'cülerin başındaki adam, 'Başörtüsü füruattır.' demişti. Yani bizim başörtüsüyle alakalı mücadelemizi sonuna kadar baltalamıştı. Şimdi çıkıyorlar, hapishanede ne kadar FETÖ'cü kadın varsa, başörtüsü savunucusu oldular. Daha evvel bunu reddedenler, bunun savunucusu oldular. Ben, FETÖ'cülerin malzemesi değilim, ben AK Parti Grup Başkanvekiliyim. Herkes haddini bilsin. Hedef gösterilerek demek isteniyor ki; 'Bir sürü başörtülü kadına bu iğrençlik yapılıyor ve Özlem Zengin, başörtülü bir kadın, başörtülü Grup Başkanvekili buna müsaade ediyor.' Bu olacak iş değildir. Siz bunu yapmaya çalışıyorsunuz. Siz kendi kampanyalarınızı, kendi adamlarınız üzerinden, Hüda Kaya üzerinden yapın. Benim adımı niçin kullanıyorsunuz kampanyanız için? Bizim adımızı hiçbir şey için suistimal etmeyin. Ben kime cevap vereceğime, ne zaman cevap vereceğime kendim karar veririm. Ne ben ne arkadaşlarım ne de AK Parti sizin kampanyanızın yüzüdür, kendi işinizi kendiniz görün."

TBMM Başkanvekili Celal Adan, teklifin kabul edilmesinin ardından birleşimi, 23 Şubat Salı günü saat 15.00'te toplanmak üzere kapattı.

Kaynak: AA

Sonraki Haber