AK Partili Kurtulmuştan 'Boğaziçi' açıklaması: Birkaç sapkının yaptığı yanlışı bütün Boğaziçi'ne mal etmemek lazım

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olaylar üzerinden CHP'ye eleştiriler yönelterek "Birkaç sapkının, marjinalin yaptığı yanlışı bütün Boğaziçi öğrencilerine mal etmemek lazım" dedi.

Son Güncelleme:

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Kanal 5'te yayınlanan "Gaziantep Özel Yayın" programında kentteki gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Kurtulmuş, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olaylara ilişkin soru üzerine "Dünyada bugün siyaseti etkileyen ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslam düşmanlığı üzerinden gelişen olaylar var. Avrupa'yı sürekli uyarıyoruz, bu sadece bizi etkilemiyor, aşırı akımlar maalesef dünya için önemli bir tehdit." dedi.  

Türkiye'de de yıllarca oyunların oynandığını anımsatan Kurtulmuş, "Sağcılar, solcular ne acı günlerdi... Üniversitelerin katları arasında bile fark vardı. Bu ülkenin 5 bine yakın genci birtakım maalesef politikaların kurbanı edilerek genç yaşta hayattan koparıldı. Türkiye çok akıllandı, Türkiye'yi muasır medeniyetlerin üstüne çıkarmak isteyen üniversitelere ihtiyacımız var." değerlendirmesinde bulundu.

"BU MİLLET BİR DAHA GEZİ PARKI TARZI OLAYA ASLA MÜSAADE ETMEZ"

Kurtulmuş, Boğaziçi Üniversitesinde birtakım marjinal ve aşırı militarize edilmiş grupların hareket ettiğine dikkati çekerek "Birkaç sapkının, marjinalin yaptığı yanlışı bütün Boğaziçi öğrencilerine mal etmemek lazım. Boğaziçi öğrencilerinin büyük çoğunluğu gerçekten vatanını seven, ilimle uğraşmak isteyen, ülkeyi ileri götürmek isteyenler. Birileri buradan Gezi Parkı çıkarmak istiyor olabilirler, görüyoruz onları. Hiç heveslenmesinler, hevesleri kursaklarında kalır. Bu millet bir daha Gezi Parkı tarzı olaya asla müsaade etmez." ifadesini kullandı.

"CHP'NİN BURADA MAALESEF OLUMSUZ BİR KATKISI OLMUŞTUR"

"Buradan kirli, kanlı bir senaryo üretmek isteyenler bu senaryolarıyla birlikte tarihin çöplüğüne giderler." diyen Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Bütün üniversitelerimiz araştırmalarıyla anılsın, üniversitelerimiz bilimsel başarılarıyla anılsın, üniversitelerimiz yetiştirdiği çok değerli öğretim üyeleriyle anılsın. Üniversitelerimiz duayen projeleri ve dünyaya yön veren hocalarıyla anılsın, pırıl pırıl gencecik üniversiteli öğrencileriyle anılsın. Üniversitelerimiz tartışmayla, gerilimle, politikayla anılsın istemiyoruz. Geçmiş yıllarda OTDÜ, İTÜ, İstanbul Üniversitesindeki olayları hatırlayın, ne oldu o canım OTDÜ ve İstanbul Üniversitesi, o olaylarla sıfıra düştü, yeniden güçlenmeleri toparlanmaları yıllar aldı. Şimdi bu kirli senaryoları biliyoruz. Kimse Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin arkasına sığınarak politik bir çatışma alanı oluşturmasın. Bunu çok açık söylüyorum. Orada 3-5 adamın yaptığının asla Boğaziçi öğrencilerini temsil etmediğini, onların büyük çoğunluğunun bu konuları tasvip etmediğini biliyorum. Dolayısıyla bu tartışmada hele hele başta ana muhalefet partisi olmak üzere buralardan bir siyasi tartışma zemini kendilerine yarayacak bir pozisyon elde etmeleri mümkün değildir. Orada maalesef işi başından itibaren politize etmeye çalışan, ne yazık ki kendi İstanbul İl örgütü vasıtasıyla CHP'nin burada maalesef olumsuz bir katkısı olmuştur. Akılla, itidalle suhuletle orada yeniden başarılı işlerin konuşulacağı ortamı oluşturmak ülkeyi yöneten parti olarak bizim de görevimiz. Ama takdir edersiniz ki tüm siyasi partilerin de görevidir."

Kaynak: AA

Sonraki Haber