AK Parti'den asgari ücret ve EYT açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, milyonlarca kişinin dört gözle beklediği asgari ücret zammıyla ve emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili konuştu.

Son Güncelleme:

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı.

Çelik, milyonlarca kişinin dört gözle beklediği asgari ücret zammıyla ilgili şöyle konuştu:

Herkes şunu bekliyor, şu tarihte şunu vereceğiz diye bir şey bekliyor. Vatandaşımızın karşı karşıya kaldığı sorunlarla ilgili olarak ezdirmeyecek güncelleme uygun bir zamanlama ve rakamlama yapılıyor. Herkesin mutmain olacağı bir rakamlama mutlaka yapılacaktır. İhtiyaç duyulduğu anda vatandaşın karşı karşıya tablonun yetersiz olduğu görüldüğü anda bu müdahale tekrar gerçekleşiyor. Bu sürekli yapılan bir çalışmadır. Kabinenin gündeminde olan benim bağlayıcı bir şey söylemem siyaseten ve kurumsal olarak doğru olmaz. Hassasiyetin esası şu; vatandaşımızın bu gelişmeler karşısındaki kazanımlarını koruyacak, bunlar karşısında ezilmesini engelleyecek müdahalenin yapılacağı düzeyde ele alınıyor.

EYT ÇALIŞMALARINDA SON AŞAMAYA GELİNDİ

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunda Bakanlığın yaptığı çalışmada son aşamaya gelindiğini aktaran Çelik, "Bu uzun yıllardır çözülmeyen bir problem. EYT'lilerin talepleri var haklı olarak. Bütçe meselesi, özel sektör meselesi gibi çok dinamik mesele. Bu nedenle çalışma uzun sürüyor." dedi.

EYT'nin seçim öncesi çözülecek olmasıyla ilgili gelen eleştirilere cevap veren Çelik "siyasette zamanlama her zaman konuşulur. Yıllar önce oluşmuş bir sorun. Cumhurbaşkanımız çözüm iradesini ortaya koymuştur. Bakanlığımız son aşamaya geldi" dedi.

Kaynak: AA

Sonraki Haber