AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Yunanistan'a zehir zemberek sözler!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Yunanistan'ın son dönemdeki çıkışlarına tepki gösteren Çelik, "Sahada bu hareketlerinin tehlikeli sonuçları olabilecektir. Sağduyulu davranmalarını tavsiye ediyoruz." diye konuştu.

Son Güncelleme:

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından konuştu.

TFF'YE SALDIRI

- Toplantıya gelirken TFF'ye saldırı haberi vardı. Sayın Elçi'yle görüştüm. Olay yeni gelişmiş. Bunun tabi emniyet tüm detaylarıyla ortaya çıkartacaktır. Sayın başkana ve TFF'ye geçmiş olsun mesajlarımızı iletiyoruz.

- Diyarbakır Anneleri'ne selamlarımızı iletiyoruz. Bugün bin 95'inci gününe girdi.

TAHIL KORİDORU ANLAŞMASI

- Tahıl koridoru anlaşması dünyanın gıda kriziyle karşı karşıya kalmaması için atılmış en önemli adımlardan birisidir. 1 Ağustos'ta ilk gemi Odessa Limanı'ndan hareket etti. Oradan daha taşınması gereken 22 milyon ton gıda var. MSB, organizasyonu takip etmektedir. Guterres, Zelenski ve Putin bu anlaşmadan dolayı Cumhurbaşkanımıza teşekkür ettiler. Dünyadan da birçok tebrik mesajı gelmiştir. Biz tahıl koridoru anlaşmasında Türkiye'nin ortaya koyduğu durumu ambargo deliniyor diye ortaya koyanların barışı desteklemediğini görüyoruz. Bazıları kara propagandayla bu barış süreçlerini sabote etmeye çalışıyor. 

YUNANİSTAN MESELESİ

- Türkiye S400'leri aldığı için bu kadar gürültü çıkaranların dikkat etmesi gereken bir çelişki vardır. Yunanistan'ın ortaya koyduğu tavrın hukukla alakası yoktur. Taciz eden taraf Yunanistan'dır. Yunanistan düşmanca hareket olarak tabir edilen bir tutumla TSK'ya karşılık vermektedir. Uçaklarımıza S-300 vasıtasıyla radar kilitlemesi yapılması, NATO'da düşmanca hareket olarak nitelendirilir. Yunanistan, NATO angajman kurallarına göre düşmanca tutumla TSK'ya dönük olarak yaklaşım sergilemektedir. Bu TSK açısından hiçbir şey ifade etmez. TSK'nın büyüklüğü, gücü karşısında yaptıkları radar kilitlemesinin hiçbir anlamı yoktur.

- Türkiye konusunda haksız yere seslerini yükseltenlerin Yunanistan'ın sistematik tacizleri karşısındaki suskunluğu, çifte standardın ötesinde bir anlam ifade eder. Sahada bu hareketlerinin tehlikeli sonuçları olabilecektir. Sağduyulu davranmalarını, diplomasiye önem vermelerini, tehdit ve taciz gibi hareketlerden uzak durmalarını tavsiye ediyoruz. Doğru olan şey masada konuşmaktır, masayı ne olursa olsun terk etmemektir. Zor zamanlarında şu an sözde bayrak gösterenler yoktu Yunanistan'ın yanında. Deprem olur Türkiye yanlarında olur. Türkiye tüm tarihi boyunca komşuları için güvenli bir devlet olduğunu net bir şekilde göstermiştir. Masanın korunması, Yunanistan'ın bu tacizlerden uzak durması gerekir. 

FRANSA KONUSU

- Fransa'nın tüm politikasını Erdoğan ve Türkiye karşıtlığına indirmesini hayretle izliyoruz. Türkiye'nin Afrika'daki varlığı kardeş Afrika halkının barış içinde yaşaması içindir. Afrika'daki varlığımız hiçbir ülkeye karşı değildir. Fransa'nın özür dilemesi gereken, yüzleşmesi gereken sömürge problemleri hakkında konuşmak yerine, tutup Türkiye karşıtlığı üzerinden bu gündemleri örtbas etmeye çalışmasını kınıyoruz. Türkiye'ye sözleri siyasi açıdan ahlaki değildir. Toplantılardaki Macron'un tavrıyla dışarıdaki Macron'un tavrı arasında birbirine 180 derece zıt bir tutum var. Halbuki Fransa ile beraber mücadele edeceğimiz birçok meydan okuma vardır. 

- 2 arkeolojik keşif oldu, bunları çok kıymetli buluyoruz. 

AHMET ŞIK'A TEPKİ

- Bu demokrasi karşıtlığı meselesi eskiden kendisini net gösteriyordu. Yassıada zihniyeti siyaseti aşağılayarak kendisini ifade ediyordu. Bunun alt yazısına bakıyorsunuz ne demek istedi diye, kendisini ele veriyor. AK Parti'ye örgüt muamelesi yapacağız demek dünyanın en faşizan yaklaşımıdır. Bu bir kişinin zihniyeti değil. Başka zamanlarda da demokrasi getireceğiz diyorlar, bir bakıyorsunuz hemen kendilerini yargı makamının yerine koyup kimleri yargılayıp ne hüküm vereceklerinden bahsediyorlar. Bakın açın PKK'ya bu kadar sert bir sözü yoktur. Bu söylem karşısında gece gündüz demokrasi dedikleri halde susanların durumu da çok trajiktir. Bunlar bir metaverse dünyasında yaşıyor ve bunu gerçek bir hayat gibi sunmaya çalışıyorlar. Türkiye'nin en büyük siyasi partisine bu sözü söylemek, antidemokratik bir yaklaşımdır. Bu tüm sivil siyaseti hedef alan bir zihniyettir.

Kendi kafasındaki tarihin gördüğü en acı, utanç verici diktotaryayı kurana kadar bütün demokratik güçleri tasfiye eder. Desene sokaklara iniyorum, siyasi tezlerimi anlatacağım, vatandaşı ikna edeceğim. Siyasi olarak bu rekabeti ortaya koyacağım. Siyasi rekabeti ortaya koyamayanlar böyle örgüt diliyle konuşurlar. Önceden kolaydı. Faşist zihniyet faşist bir duruş sergiliyordu. Şimdi daha sinsi, tehlikeli bir yaklaşımla karşı karşıyayız.

Partimiz hukuki süreci başlattı. Demokrasi mücadelesini büyütmemiz ve mücadeleye devam etmemiz gerekiyor, bunu da yapacağız. 

ZEHRA TAŞKESENLİOĞLU İLE GÖRÜŞTÜĞÜ İDDİASINA YANIT

- Bahsettiğiniz milletvekilinin söylediklerinin hepsi yanlış çıktı. Biz bir kişiyi çağırmışız, kalkmış Bolu'dan gelmiş falan filan. Bu arkadaş fazla dizi seyrediyor anladığım kadarıyla. Gerçeklikle ilgisi yok söylediklerinin, olsa da söyleriz yani.  

DOĞU PERİNÇEK

- Doğu Perinçek'in sözü baştan aşağı yanlış bir sözdür. Bir siyasi parti kendi faaliyetini peygamber efendimizin tebliğiyle yarıştırmaya kalkıyorsa bu haddini bilmezliktir. Böyle bir şey asla kabul edilemez. 

KILIÇDAROĞLU'NUN İFADELERİNE YANIT

- Sayın Kılıçdaroğlu gençlere belli kesimlere sesleniyor. Hukuka vurgu yapıyor sık sık, Bir meselesi nasıl çözeceksin dediğinizde hemen hukuk dışına çıkıyor. Ben gelirsem serbest bırakacağım demek doğrudan siyasetin bu alana müdahale etmesi demektir. Tek tek tüm dosyaları biliyor mu? Peki nasıl bir bilgiye sahipsiniz bu tasarrufta bulunmak için? Bir yerde bir haksızlık varsa tabii ki üstüne gitmek gerek ama burada büyük bir cari açık var, FETÖ ile CHP nasıl mücadele edecek? Bu sözlerin oluşturduğu açık çok büyük, Sayın Kılıçdaroğlu bu cari açığı nasıl kapatacak?

NATO

- MSB bu konuda rahatsızlığımız NATO makamlarına iletti. Değerlendirme yapıp sonucu ileteceklerdi. Az evvel aldığımız bilgiye göre bu mesajı yeniden yayımlamışlar. NATO tarafından gereğinin yapıldığı sonucuna varabiliriz. NATO'nun bu konularda çok daha dikkatli olduğunu beklemek her zaman hakkımızdır. 

KILIÇDAROĞLU'NUN TEKNOFEST ZİYARETİ

- TEKNOFEST'e yapılan ziyareti olumlu karşılıyorum. Bütün herkes gitsin, sahip çıkılması kıymetli bir şey. Ben Sayın Kılıçdaroğlu'nun ziyaretini son derece olumlu buluyorum. Bunlar milli kazanımlardır. Bütün siyasi partilerin bu kazanımlara sahip çıkması lazım. 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber