AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten MKYK toplantısı sonrası önemli açıklama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MKYK toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulunarak Bağdadi'nin ölmesine ilişkin "Bir başka terör örgütünün ABD'ye davet edilmesi, Twitter'da tebrik edilmesinin ne kadar çelişkili olduğunu görüyoruz" dedi.

Son Güncelleme:

Ömer Çelik açıklamalarından satır başları;

DİYARBAKIR'DAKİ ANNELER 

Annelerin buluşması kıymetli şekilde devam ediyor

BAĞDADİ'NİN ÖLMESİ

Dün ABD Başkanı tarafından DEAŞ liderinin öldürüldüğü açıklandı. Bu örgüt en çok İslam'a, Müslümanlara ve ülkemize zarar veren terör örgütü. İnsanlığa karşı suç işleyen örgüt. Bunun liderinin öldürülmüş olması terörle mücadelede dönüm noktasıdır. Bir başka terör örgütün ABD'ye davet edilmesi, Twitter'da tebrik edilmesinin ne kadar çelişkili olduğunu görüyoruz.

"OPERASYON NEDEN DAHA ÖNCE OLMADI?"

Barış Pınarı başladığında herkes DEAŞ'la mücadeleyi zaafa uğratacağını iddia ediyordu. Özellikle YPG unsurları bu propagandayı yapıyorlardı. Görüldüğü gibi Barış Pınarı Harekatı'ndan çok kısa bir zaman sonra DEAŞ liderinin bertaraf edilmesi mümkün olmuştur. PYD-YPG terör örgütü madem bu kadar istihbarata sahiptiler, istihbaratı kendilerinin verdiğini iddia ediyor peki neden Barış Pınarı Harekatı'ndan önce bu olmadı? Barış Pınarı operasyonu tam tersine DEAŞ'la mücadelenin güçlendiği net bir şekilde görülmektedir.

"DEAŞ'LA MÜCADELE EDEN TEK ÜLKE TÜRKİYE"

Fırat Kalkanı Harekatı'nda sahada terör örgütü DEAŞ'la göğüs göğüse mücadele eden tek ülke Türkiye'dir. Türkiye bununla beraber başka terör örgütleriyle mücadele ediyordu. Türkiye'nin 2016-1018'de yürüttüğü Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonuyla DEAŞ ve diğer terör örgütlerinden kurtulmuştur. Türkiye bunu tek başına gerçekleştirmiştir.

"DEAŞ NE İSE PKK/YPG AYNIDIR"

DEAŞ'la yapılan mücadele neyse YPG-PKK'ya karşı da aynısının yapılması gerekir. DEAŞ terör örgütü ülkemize saldırı yaptığında bize dayanışma mesajı yayınlayanların, PKK/YPG/PYD saldırdığında göstermemesi büyük bir ilkesizliktir. Bu vesile ile mültecilerin durumu meselesi daha yoğun bir şekilde tartışıyor.

SURİYELİ MÜLTECİLERİN DURUMU

Türkiye mülteci kampı haline gelmiş bir memleket olarak görülmemeli. Avrupa Birliği zihniyeti Türkiye'yi bir mülteci kampı olarak görmemeli, bizim tavrımız insanidir.

ABD'NİN YPG'YE SİLAH VERMEDİ

Bütün silahların toplanması ABD'nin sorumluluğunda. Günlük bilgi alışverişi devam ediyor

TRUMP'IN SKANDAL MEKTUBU

Saygı sınırlarını aşan mesajlar kabul edilemez

3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

Memurlara 3600 ek göstergeye pozitif yaklaşıyoruz. Arkadaşlarımız bu konuda çalışıyor. 

"CEZA İNDİRİMİ YERİNE SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİNDEN YANAYIZ" 

İkinci Yargı Paketi ile ilgili olarak da AK Parti Sözcüsü Çelik, "Bir defaya mahsus ceza indirimi yerine bir sistem değişikliğinden yanayız." ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber