This browser does not support the video element.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten CHP'ye 'Diyanet' yanıtı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 30 Ağustos hutbesini eleştiren CHP'ye AK Parti'den yanıt geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik "Bu kurumu Atatürk karşıtı gibi göstermek doğru değildir" dedi.

Son Güncelleme:

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MYK toplantısı sonrası  basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları;

LÜBNAN'A OSMANLI TEPKİSİ

Dün bizi üzen bir hadise oldu. Lübnan Cumhurbaşkanı tarihi gerçeklerden uzak bir açıklaması oldu. Osmanlı'nın Lübnanlılara bir devlet terörü uyguladığını söylüyor Lübnan Cumhurbaşkanı.

Açıklamalardan bir tanesi Hristiyan kadınlar için atılan adımlardı. Cumhurbaşkanı devlet fermanları ile Lübnan'da çok sayıda kilise inşa edildiğini bilmesi gerekir. Bilinmemesi gibi bir şey söz konusu değil.Lübnan Cumhurbaşkanı'nın Osmanlı imparatorluğuna karşı dar ve yakışıksız ifadeleri oldu. Bu ifadeleri tümüyle reddettiğimiz gibi aynı zamanda protesto ediyoruz. 

Bahsettiği Lübnan için iyi model Osmanlı döneminde uygulanmıştır. Kötü model ise Osmanlı çekildikten sonra oraya sömürge muamelesi yapan devletler tarafından yapılmıştır. 

Kasıtlı ve siyasi olarak yapıldığını düşüyoruz. O zamanlar Osmanlı o topraklara geldiğinde Lübnan diye bir devlet yoktu.

RUSYA'DAN S-400 ALIMI

Son basın toplantısından bu yana Türkiye'nin S-400 ile ilgili konularda gelişmeler yaşandı. Türkiye'nin Suriye ve Irak'tan kaynaklı tehditlerden dolayı, hava savunma sistemi konusundaki ihtiyaçlarını ortaya koyduk. Diğer konuların da altını çizdik. YPG'yi desteklerken, hain darbe girişiminin başındaki kişinin ABD'de karakola bile çağırmayanlardan bahsediyoruz. Patriot konusunda olumsuz yanıt gelmişti.

S-400'lerden bahsedince bu sanki müttefikliğe aykırı bir şeymiş gibi algılıyorlar. 

AB üyesi ülkelerin 3 ayrı savaş jeti var. Sanki silah sistemleri arasında tam bir uyum varmış gibi gösteriyorlar. Farklı silah sistemi NATO içinde mümkün. 

Türkiye'nin NATO içindeki gücü ve işlevini, vazgeçilmez rolünü eleştirenlerin kendi rolünü kritik etmelerinde fayda vardır.

ABD İLE GÜVENLİ BÖLGE MUTABAKATI  

İlk ortak keşif uçuşu yapıldı. Burada herkesin gözü önünde gerçekleşen bir tablo. PYD-YPG unsurlarının güvenli bölgeden çıkarılması ve yapılandırılması gerektiğini önemli bir şekilde takip ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız durumu takip edeceğini, ve Türkiye'nin talepleri yerine gelirse güvenli bölgenin kurulacağını ifade ettiler. Oyalamaya karşı Türkiye kendi hazırlıklarını yapıyor. Rusya'dan gelen açıklamada Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı terör tehdidini gördüklerini, güvenli bölgeye olan ihtiyacı ifade ediyorlar. 

Bizim için önemli olan Suriye'nin toprak bütünlüğüdür ve Suriye'nin kaderine Suriyelilerin karar vermesidir.

DOĞU AKDENİZ'DEKİ GELİŞMELER

Doğu Akdeniz ile ortaya koyduğumuz tutuma, olumsuz yaklaşılmaya devam ediyor. Avrupa Birliği dayanışma tutumu içinde değil, mahalle dayanışması içinde hareket ediyorlar. Macron, 'Rum yönetiminin arkasındayız' gibi tam bir mahalle dayanışması açıklaması yaptı. Türkiye'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin hak ve menfaatleri için bu çalışmalar devam edecek.

Oradan çıkan kaynaklar adanın tamamı içinse yapmaları gereken ilk iş, ortak komite kararına pozitif yaklaşmaları olacaktır. 

Bugün CHP'nin liderinin basiretsiz bir açıklaması oldu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin Kaçak olduğunu söylediler. Kendisinin bahsettiği kararlar tüm süreçlerin pozitif sonuçlandığını biliniyor. Meclis'te de gündeme getirdiler. Bütün ruhsatlar, karar örnekleri, tüm izinler sizlere dağıtılacak. Külliye milletin evidir. Kaçak olması söz konusu değildir. Ağır bir vizyon sorunu vardır burada. Tüm bunlar yalandır, örgütlenmiş cehaletin bir örneğidir.

SORU CEVAP BÖLÜMÜ:

DİYANET'İN 30 AĞUSTOS HUTBESİ 

Diyanet İşleri önemli bir kurumdur. CHP'nin bu kurumla ideolojik bir kavgası olduğu, kurum ne yaparsa yapsın ideolojik bir kavgası olduğuaçıktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk konusunda bir tartışma yoktur. Ülkemizin kurucu önderidir. Osmanlı ile Türkiye Cumhuriyeti'ni kavga ettirmeye gerek yoktur. Atatürk'e saygı konusunda Diyanet İşleri'nin de bir sorunu yoktur. Diyanet hassas bir konudur, polemik dışı tutulmalıdır. Diyanet İşleri başkanımız görevinin başındadır.

CHP'NİN 'KÜLLİYE' ELEŞTİRİSİ

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi milletin evidir. Orada herhangi bir şekilde kaçak durum söz konusu değildir. 

F-35 VE RUS UÇAKLARI KONUSU...

(Rusya'dan uçak alınacak mı?) Patriot yerine S-400 almamızı gündeme getiriyorlar. Türkiye'nin savunma ve silah sisteminin güçlü olması müttefiklerinin lehinedir. Bizim gibi tehditlerle karşı karşıya kalsa; Almanya, Fransa, Amerika ne tür tedbir alırdı? Biz bu ihtiyacımızı F-35'lerle gidermek istiyoruz. Ama bu ihtiyacımıza blokaj olursa başka yerden karşılamak zorundayız.

İBB'NİN 'VAKIFLAR' KARARI

İhtiyaç sahibi Suriyelilerin ekmeğini kesti, garibanları işten çıkardı. Bunca zaman geçti, tüm siyasi anlayışlar evrim geçirdi. Kendilerince dar bir millet tanımladılar. Bu vakıfların yöneticileri ile oturup bir konuşsalardı. Biz israfı kestik gibi dar bir yaklaşımla bakıyorlar. Bu vakıfların hizmet götürdüğü gençler İstanbul halkı değil mi? Birileri yaptığı bu yanlış işin adına israfı kestim diye cevap verirse, yaptığı sadece kendi faaliyetlerini etiketlemek olur







Sonraki Haber