AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Mutasyona uğrayan virüs ile ilgili gerekirse yeni tedbir alırız

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik mutasyona uğrayan virüsle ilgili "Gerekirse yeni tedbir alırız" dedi.

Son Güncelleme:

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları: 

TERÖRLE MÜCADELE VURGUSU

Polis ve jandarmamızın kendi bölgelerinde yürttüğü mücadele kesintisiz devam ediyor. Partideki her toplantıda terörle mücadele gündemini yakından takip ediyoruz. PKK terör örgütü bölge için ana istikrarsızlık unsuru. PKK'nın Kuzey Irak'taki güçlere saldırdığını görüyoruz. PKK yerleşik tüm halklara düşmanlık yapıyor. TSK harekatları olmasaydı terör devletçiği olacaktı. TSK'nın PKK ile mücadelesi insanlığa karşı suçu önledi.

TÜRKİYE'NİN SALGINLA MÜCADELESİ

Mutasyona uğrayan virüs ile ilgili tedbirler alınacaktır. 96 ülke ile uçuşlarımız düzenli olarak sürüyor. Kovid ile ilgili tehlike ortaya çıktığında hiç şüphesiz tedbir alınacaktır. Aşı gelse de bir süre virüs ile yaşamaya devam edeceğiz. İstanbul’da tedbirlerden sonra rakam düşmeye başladı. Yasaklara tam uyulmasıyla ilgili hassasiyetin çok yüksek tutulması gerekiyor. Lütfen bu yasaklara kurallara tam olarak uyulması özellikle yılbaşı döneminde gayret sarf edelim.

AZERBAYCAN'IN KARABAĞ ZAFERİ

Azerbaycan'ın kendisine ait olan topraklarını yeniden alması MİNSK Grubu içi ve dışında birçok ülkeyi rahatsız etti. Belçika'nın karar tasarısı haksız bir tasarıdır, hukuk dışıdır. Bu karar ilişkilere katkı sağlamaz. Fransa sağlıklık rol edinmek istiyorsa doğru bir dil kullanmalı. Radikalizmin, saldırganlığın Ermenistan'ı getirdiği yer, net bir şekilde çöküştür.

"ALTILI PLATFORM" ÖNERİSİ

Altılı platform, bölge barışı için önerdiğimiz son derece önemli bir mekanizma. Hem Sayın Cumhurbaşkanımız hem Sayın Aliyev, bu platformda işgalci tavrından vazgeçerse Ermenistan'ın da olabileceğini söyledi. Bu tarihi bir fırsat. Aynı şekilde Sayın Putin'in de aralarında sorunlar olmasına rağmen Cumhurbaşkanımızın Gürcistan'ı teklif etmesi karşısında, Gürcistan'ın katılmasını uygun bulması da son derece vizyoner bir yaklaşım. Dolayısıyla bu vizyonu hayata geçirmek için güçlü bir irade var. Dolayısıyla Ermenistan'ın kendisini bir yerde konumlandırması gerekiyor. Bu mekanizma ya beşli hayata geçecek ya da altılı hayata geçecek. Burada Ermenistan için de fırsat penceresi açılmış oluyor. Kendisini bu işgalci, saldırgan mekanizmanın dışına çıkarabilmesi için bu da bir imkan ve yaklaşım. Bu mekanizma ilerliyor, teknik görüşmeler sürüyor. Herhangi bir negatif durum olmadığını söyleyebilirim, gayet pozitif.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

Bir kesimi tehdit etmek antidemokratik bir yaklaşımdır. Vatandaşı oy veriyor diye eliştiremezsiniz.  Çiftçilere yönelik sözleri bir tehdit yaklaşımıdır. Kutuplaştıran, düşmanlık üreten bir dil kullanıyorsunuz. Bu tehdit siyasetine karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. 

CEZAEVİNDE "ÇIPLAK ARAMA" İDDİASI

Bunların yapıldığı dönemlere şahit olduğumuzda en önemli tavırlarımızdan biri işkenceye 0 toleranstır. Bunların hepsini kaldırdık. Bu iddiayı dile getiren şahısların her gün adliye, güvenlik teşkilatını zan altında bırakmaya çalışan yeni bir açıklaması oluyor Arama prosedürleri içtihatlara uygun bir şekilde yapılmaktadır. Denetleme mekanizmalarımız tarafından her gün denetleniyor. İşkenceye sıfır tolerans ilkesinde hiçbir şekilde gevşeme olamaz.

SİYASETTE PARTİ KAPATMA TARTIŞMASI

Parti kapatmayı zorlaştırmayı biz getirmiştik. Parti hukukun dışına çıkarsa demokratik sistem çaresiz değildir.

CHP'DE TACİZ İDDİALARI

Kurumsal bir suskunluğa döndü.

AİHM'İN SELAHATTİN DEMİRTAŞ KARARI

Ben buraya gelirken gerçekleşen sıcak bir karar. Yaklaşık 100-150 sayfalık bir gerekçeli kararı var. Tabii ki gerekçeli kararı hukuk sistemimiz değerlendirecektir. Hukuk sistemimizin değerlendirmesine göre bir yaklaşım getirilecektir

PARLAMENTER SİSTEM TARTIŞMASI

Birisi iyileştirilmiş, birisi güçlendirilmiş parlamenter sistem diyor. Benim bildiğim bir şey var. Birisi çıkıp 'parlementer sistem meşrudur, başkanlık sistemi gayrı meşrudur' diyorsa söylediği söz cahilane bir sözdür. Çünkü sistemlerin hepsi meşrudur. Sistemleri rejim meselesi haline getirmek ya bir siyasi kötü niyetten, vesayet arayışından ya da cahillikten kaynaklanır. Ama kullanılan argümanlara dikkat etmek lazım. Diyorlar ki 'Türkiye'nin çok ciddi bir parlamenter sistem birikimi vardır'. Ben de diyorum ki, nerede? Darbeler, post modern darbeler, vesayet dönemleri on yıllara yaklaşan, vesayetçi cumhurbaşkanlığı dönemi, hükümetin üzerinde Milli Güvenlik Kurullarının Türkiye'yi yönettiği dönem. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının üzerinde kırmızı kitapların olduğu dönemler. Nerede oluşmuş parlamenter sistemler? Parlamenter sistem bir tek AK Parti döneminde sağlıklı şekilde işletilmeye çalışıldı, orada da AK Parti kapatma davası ile karşı karşıya kaldı. Muhtıra teşübbüsü ile karşı karşıya kaldı.

Parlamenter sistem varken de 'getirin teklifinizi' denildiğinde hiçbir şey getiremediler, ortaya hiçbir şey koyamadılar. Sadece çeşitli sivil toplum kuruluşlarında ya da bazı hocalarımızın yaptığı o zamanki anayasa çalışmaları söz konusu olduğunda onları bile sağlıklı bir şekilde ele alıp da masaya koyamadılar. Çünkü esasına bakarsanız kuvvetler ayrılığı, demokratik sistemin iyi işleyişi hiçbir zaman işlerine gelmedi. Bugün de gelmiyor.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber