AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Çelik açıklamasında, Türkiye ve Pakistan'da iltica merkezleri kurulacağına dair iddialar hakkında "bu konu konuşulmadı, öyle bir şey yok" ifadesini kullandı.

Son Güncelleme:

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'de mülteci kampları kurulacağına ilişkin ortaya atılan iddialar hakkında da konuşan Çelik açıklamasında;

"Türkiye Afganistan'daki barışın sağlanması için çok önemli çalışmalarda bulunmuştur ve devam edecektir. Türkiye ve Pakistan'da iltica merkezleri kurulacağına dair bir konu konuşulmadı, öyle bir şey yok. Türkiye Afgan halkının ve Afganistan'ı yöneten fiili ve resmi güçlerin rızası alınmalıdır. Mehmetçiği tehlikeye atacak hiçbir şey yapılması söz konusu değildir. Askeri ve diplomatik açıdan, Türkiye'nin güvenliği açısından tüm her şeyin değerlendirildiği ve Mehmetçiğin güvenliği ön plana alınarak bir karar alınacaktır. AK Parti Sözcüsü Çelik: "Türkiye bir toplama kampı, göçmen kampı değildir. Burası yol geçen hanı da değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırlarına hakimdir."ifadelerine yer verdi.

AK Parti Sözcüsü Çelik gündeme dair yaptığı açıklamalarda yüz yüze eğitimin tüm kademelerde başlayacağını ve haftada 5 gün olacağını duyurdu.

Çelik konuya ilişkin; "2021-2022 eğitim yılı 6 eylülde başlayacak. Bu sene tüm kademelerde haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılacak,  ders saatleri azaltılmayacak. Ders saatlerinin azaltılmaması öğrencilerin geleceği açısından çok önemli . Mazareti olan öğrenciler EBA üzerinde devam edebilecek" ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber