AK Parti Sözcüsü Çelik'ten siyasetteki 'darbe' tartışmalarıyla ilgili açıklama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Çelik, siyasetteki 'darbe' tartışmalarıyla ilgili, "'Başka yollarla gidecek' demek millete karşı silah çekmenin referansıdır" dedi.

Son Güncelleme:

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşen AK Parti MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. 

Çelik'in açıklamaları: 

"Normalleşme sürecini konuşabiliyorsak bu tedbirlere sıkı sıkıya riayet ettiğimiz içindir. Tedbirlere ne kadar çok uyarsak normalleşme o kadar azami olacak. Bu kolaylaştırıcı adımların atılması bizi kesinlikle rehavete sevk etmemelidir. Arzumuz, ümidimiz şudur; tedbirlere tam uyulsun ve normalleşme sürecini tamamlama konusunda daha çok mesafe kat edelim. 

SİYASETTE 'DARBE' TARTIŞMASI

Bir rejim tartışması açıyorlar. Saray rejimi demeye başladılar. Bunu daha önce Özel ile ilgili Menderes ile ilgili de görmüştük. Saray rejimi tartışmasını uzun zamandır yapıyorlar. Bu iktidar seçimle ya da başka bir şekilde gidecek cümlesi. Seçimle göndermek her muhalefetin en doğal hakkıdır ama seçimle ya da başka yollarla gidecek demenin Türkiye tarihindeki anlamı bellidir. Bir iktidarı seçimle göndermeyi istemek her muhalefetin hakkıdır. 'Başka yollarla gidecek' demek millete karşı silah çekmenin referansıdır. Sayın Kılıçdaroğlu bugün "Darbeden bahsedilmesini doğru bulmuyorum" demiş. Biz de bunu diyoruz. Biz demokrasimiz ve cumhuriyetimiz konusundaki hassasiyetle gündeme getirdiğimizde başka şeyleri örtmek istiyorsunuz diyorlar. Kim rejim tartışması açıyorsa muhakkak zihninin arka planında 'Yassıada' rejimini yeniden hayata geçirme stratejisi vardır. Nitekim aynen umduğumuz gibi oldu. Demokrasiyi felç etme örgütü en son yine Yassıada'yı hatırlatarak yazılar, bir takım yazarların olduğu internet sitelerinde yayınlanmaya başladı. Bu milli iradeye dönük bir suikast girişimidir. Bunu başlatanlar niye hep siyasetçi olarak aynı partide oluyorlar? Bunun üzerinde çok düşünmek lazım. Yassıada rejimine karşı milletin iradesinden ve Cumhuriyetimizden yana olmaya devam edeceğiz. Bir daha Yassıada rejimi asla hayata geçmeyecek.

LİBYA VE SURİYE'DEKİ GELİŞMELER

Korona salgını ile mücadele biçimimiz kadar Libya'daki gelişmeleri de yakından izliyoruz. Cumhurbaşkanımız bizzat takip ederek orada milli menfaatler doğrultusundaki gelişmelere destek vermektedir. Siyasi olarak gerekli girişimleri yapıyoruz, kahraman kara, deniz, hava kuvvetlerimiz kararlı duruşlarını sürdürüyorlar.

Suriye'de ülkemizin güvenliğinin korunmasına dönük menfaatlerin temini önemlidir. Bunlarla da mücadele ediyoruz. Türkiye bütün bu süreçte kendisinden ekonomik ve askeri gücü fazla olan devletlerden ayrışmıştır. İnsanlarını koruyacak kapasiteden yoksunlukları onları sadece iri devlet haline getirmiştir. Türkiye her türlü hazırlığa sahip olduğunu göstererek iri devlet değil, büyük ve akil devlet olduğunu göstermiştir.

EKONOMİK DESTEK PAKETİ

Seçimlerle ilgili beklentileri yok, seçim dışı yollarla iktidar peşinde koşuyorlar hala. Gelecek nesillerle ilgili dertleri yok, onlara dönük yaklaşımları söz konusu olmuyor. Bu çerçevede önümüzdeki dönemde sosyal alandaki toparlanma, sağlık alanındaki toparlanmanın devam etmesi kadar esnaf/vatandaşımıza verilen destek de son derece önemlidir. Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi bünyesindeki destekler 200 milyar liraya ulaşmıştır.

102 ülkeden 65 binden fazla vatandaşımızı getirdik. Korona öncesi dünya ile korona sonrası dünya da tarihteki örnekleri gibi farklı olacak. Dünya Sağlık Örgütü diyor ki; önümüzdeki en büyük kriz aşı üretildikten sonra nasıl eşit dağıtılacağı ile ilgilidir. AB ülkeleri birliğin üyeleri olmalarına rağmen birbirlerinin maskelerine el koydular. Hem sağlık açısından hem tarım açısından kendinize yeter hale gelmeniz yeni dünyada Türkiye'yi öne çıkaracak unsurlardan olacaktır.

Teknolojinin geliştirilmesi bakımından T3 Vakfı'na saldırılar da dikkat çekicidir. Siyasi suikastların bu konudaki gelişmelerde de yapılmaya çalışıldığını görüyoruz. Yine aynı siyasi odaklardan geliyor.

YKS SINAV TARİHİNE YÖNELİK ELEŞTİRİLER

İlk açıklanan sınav tarihinden bir hafta öteye itildi. O zamanki şartlarda korona salgınının ne kadar süreceği bilinmediği zaman alınan bir karardı. Bu çerçevede öğrencilerimizin hazırlığını kolaylaştırmak için barajda indirim yapıldı. Sınavın süresi artırıldı. Aynı zamanda bazı konularda müfredattan muaf olunması kararlaştırıldı. Öğrenci kardeşlerimiz biliyor ki bizim onlar için herhangi bir olumsuz karar almamız mümkün değildir. Sınav tarihinin geri çekilmesi normalleşme takviminin bir parçasıdır."

Sonraki Haber