AK Parti Milletvekili İsmail Bilen de Kovid-19'a yakalandı

Danıştay'ın müze statüsünde camiye dönüştürülmesine karar verdiği Ayasofya Camii'nin açılışına katılan AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen'in Kovid-19 test sonucu pozitif çıktı.

Son Güncelleme:

AK Parti'de Kovid-19'a yakalanan milletvekili sayısı artıyor. En son AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal Kovid-19'a yakalandığını açıklanmıştı. Dal'ın ardından AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen de Kovid-19'a yakalandığını açıkladı. 

"DURUMUM ŞU ANDA ÇOK İYİ"

Sözcü'de yer alan habere göre; Ankara’da tedavi altına alınan İsmail Bilen yaptığı açıklamada “Maalesef koronavirüs salgınına yakalandığım doğru. Durumum şu anda çok iyi. Karantinadayım, Ankara'da hastanedeyim. İyi seyrediyor, herhangi bir olumsuz durum söz konusu değil. Yaklaşık 3-4 gündür, yani pazartesiden bu yana şikayetleri hissediyordum. Daha da iyiye gidecek” dedi.

Bilen, 24 Temmuz’da Ayasofya’nın içinden ve çevresinden diğer AK Partililer ve katılımcılarla fotoğraflar paylaştı ve “Minarelerinden yeniden ezan ve salaların yükseldiği, kubbelerinde yeniden tekbir ve salavatların yankılandığı, bu tarihi güne tanıklık ediyoruz. Elhamdülillah…” diye yazdı.

İSMAİL BİLEN KİMDİR?

İsmail Bilen 25 Ekim 1961'de Muş Bulanık'ta doğdu. Baba adı Mehmet, anne adı Güzel'dir. İsmail Bilen, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. 

Manisa'nın Salihli ilçesinde yaklaşık 15 yıl serbest avukat olarak çalışan İsmail Bilen 90'lı yıllarda Refah Partisi'nde yöneticilik yaptı. Fazilet Partisi'nin kurucuları arasında yer alarak, Salihli ilçe teşkilatında yönetim kurulu üyeliği görevinde bulundu. 1999 yılında Fazilet Partisi'nden milletvekili adayı oldu.

İsmail Bilen, 2001 yılında Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kurulan AK Parti'nin Salihli Kurucu ilçe başkanlığı görevinde bulundu. 

İsmail Bilen, 22, 23, 26 ve 27.Dönem Manisa Milletvekili seçildi. TBMM'de Adalet, Dilekçe, İnsan Haklarını İnceleme ve Milli Savunma Komisyonu Üyeliği görevlerinde bulunan İsmail Bilen, Zeytin ve Zeytinyağı ile Diğer Bitkisel Yağların Üretiminde ve Ticaretinde Yaşanan Sorunların Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonunda görev aldı.

26.Dönem TBMM'de Bağcılık Sektörü ve Üzüm Üreticilerinin Sorunlarının Araştırılarak Alınacak Tedbirlerin Tespit Edilmesi Maksadıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu Başkanı olarak görev aldı.

2003 yılından itibaren AK Parti Genel Merkez İl Koordinatörlüğüne devam eden Bilen, Adana, Adıyaman, Eskişehir, İzmir, Kahramanmaraş, Kütahya, Mardin, Mersin ve Van'ın koordinatör milletvekili görevinde bulundu.

İsmail Bilen, 27.Dönem TBMM'de Anayasa Komisyonu ve AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyesi seçildi. 

Orta düzeyde İngilizce bilen Bilen, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Sonraki Haber