AK Parti'li 6 milletvekili İlker Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulundu
AK Parti'li 6 milletvekili avukatları aracılığıyla eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve eski CHP milletvekili Dursun Çiçek'in hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ Haber Global'de katıldığı programında, “26 Haziran 2009’da askeri şahısların, askeri mahalde işlediği suçlarda dahil özel yetkili mahkemelerde yargılanmasının önünü açan yasa teklifi getiriliyor. Bunu kim hazırladı? Tamamen FETÖ ile ilgili, bu araştırılsın” ifadelerini kullanmıştı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan grup toplantısında, Başbuğ'un açıklamalarını eleştirerek AK Partili partili milletvekillerine "Parlamento’nun hukukunu korumak üzere hepiniz dava açmalısınız” demişti.
Bekir Bozdağ, Mustafa Elitaş ve Ahmet Aydın'ın da arasında bulunduğu AK Partili 6 milletvekili, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un 11 yıl önce Meclis'ten geçen askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasının önünü açan yasa ile ilgili FETÖ iddiasını yargıya taşıdı.
Düzenlemede imzası olan milletvekilleri; hem İlker Başbuğ hem de eski CHP milletvekili Dursun Çiçek'in iddiaları için suç duyurusunda bulundu.
AK Partili vekillerin başvurusu avukatları tarafından yapıldı. Başbuğ ve Çiçek'e "iftira suçundan soruşturma yapılarak kamu davası açılması" talep edildi.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN İLKER BAŞBUĞ ÇAĞRISI: HEPİNİZ DAVA AÇIN
İLKER BAŞBUĞ'DAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A YANIT
AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve eski milletvekili Dursun Çiçek'in iddialarıyla ilgili gerekli hazırlıkları yaptıklarını ve bugün öğleden sonra Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını açıklamıştı.
Elitaş, şu ifadeleri kullanmıştı:
Bir taraftan eski Genelkurmay Başkanı'nın bizi 'FETÖ'nün siyasi ayağı' diye işaret etmesi öte yandan eski milletvekili Dursun Çiçek'in hakkımızda 'FETÖ'nün siyasi ayağı bunlardır' diye yargı yoluna başvuracağını açıklaması ve yargıyı göreve davet etmesiyle ilgili dilekçemizi hazırladık. Arkadaşlarımız bugün öğleden sonra Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacaklar.
Sayın Cumhurbaşkanımızın altını çizdiği aslında bu meselede en önemli dikkat edilmesi gereken konu, parlamentonun iradesine vesayet koyma heveslilerinin yeniden bu konuyu gündeme getirmeleri. Yapılan bir parlamenter faaliyettir. Buradan Cumhuriyet Halk Partisi 'Ben destekledim, desteklemedim' diye çeşitli meseleler ortaya koyuyor ama bir kanunla ilgili verilmiş bir önerge parlamentoda konuşulur, izahatlar yapılır, itirazlar yapılır, komisyona sorulur, hükümete sorulur, en sonunda Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kuruluna sorulur. Genel Kuruldaki milletvekilleri buna 'evet' oyu verdikten sonra zaten o iş, o düzenleme, o önerge TBMM'nin olmuştur. Önerge sahibiyle anılmaz. Tasarının numarasıyla, maddesiyle anılır. 'Türkiye Büyük Millet Meclisi kabul etti' denilir. Yani şunun önergesi, bunun önergesi diye değil.