This browser does not support the video element.

Aile Bakanı Selçuk'tan Diyarbakır'daki ailelere ziyaret

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde 7 gündür eylem yapan aileleri ziyaret etti.

Son Güncelleme:

Diyarbakır'da HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelere sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra, yaşadıkları şehirlerden gelenler de destek vermeye başladı. Bugün de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, aileleri ziyaret ederek sohbet etti. Oturarak eyleme destek veren Selçuk, "Her zaman yanınızda olacağız kimse korkmasın" dedi. 

NE OLDU?

Diyarbakır'da anne Hacire Akar, dağa kaçırıldığını iddia ettiği oğlu Mehmet Akar için 22 Ağustos'ta sorumlu olarak gördüğü partinin il binası binası önünde oturma eylemi başlatmıştı.

Hacire Akar'ın oğlu için yaptığı eylem, benzer acıları yaşayan diğer annelere de örnek oldu. Bunun üzerine 3 Eylül'de eşi Şahap ve 4 çocuğuyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önüne gelen anne Fevziye Çetinkaya, 30 Ağustos'ta oğlu S. Çetinkaya'nın dağa kaçırılmasına HDP'nin aracı olduğunu iddia ederek, oturma eylemine başladı.

Eylemin 7. gününde aile sayısı 18'e yükseldi.

Sonraki Haber