AFAD'dan Van'daki depremle ilgili açıklama: 5 ev yıkıldı, 7 evde hasar oluştu

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı merkez üssü Van'ın Özalp ilçesi olarak açıklanan ancak daha sonra Saray ilçesi olarak değiştirilen depremde 5 ev ve bazı hayvan barınaklarının yıkıldığını, 7 evde ise hasar oluştuğunu bildirdi.

Son Güncelleme:

AFAD'dan yapılan açıklamada, Van'da saat 13.03'te meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki depremin ardından üç ilçeye, AFAD Van'dan 18 arama kurtarma personeli ve 1 arama köpeği sevk edildiği, olası ihtiyaca karşı, AFAD Erzurum'dan bir ekibin de bölgeye intikal ettiği belirtildi.

Alana ayrıca Sağlık Bakanlığı UMKE, jandarma ve Türk Kızılay ekiplerinin gönderildiği bilgisine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Van’da bugün saat 13.03’te meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki depremin Merkez üssü Saray ilçesi olarak revize edildi. Saray ilçesi yakınlarında meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki depremde, ilk belirlemelere göre 1 vatandaşımız hafif yaralandı. Toplam 5 ev ve bazı hayvan barınakları yıkılırken 7 evde hasar oluştu. Üç ilçeye, AFAD Van’dan 18 arama kurtarma personeli ve 1 arama köpeği sevk edildi. Olası ihtiyaca karşı, AFAD Erzurum’dan bir ekip de bölgeye intikal ediyor. Alana ayrıca Sağlık Bakanlığı UMKE, Jandarma ve Türk Kızılay ekipleri gönderildi.


Gürpınar’ın Elaçmaz Mahallesi’nde 5 ev yıkılırken 1 vatandaşımız hafif yaralandı. Saray’ın Örenburç Mahallesi’nde 6 ve Özalp ilçesinin Yünkuşak Mahallesi’nde 1 olmak üzere toplam 7 evde hasar oluştu. Baltepe Mahallesi Nazarova Mezrası’nda hayvan barınaklarının yıkıldığı ve enkaz altında hayvanların kaldığı bilgisine ulaşıldı. AFAD Van ekipleri, Saray, Gürpınar ve Özalp ilçelerine intikal etti. 


ÇEVRE İLLERDE HASAR YOK

Saray’ın Zincirkıran Mahallesi ile Özalp’in Gözdeğmez, Emek ve Sarıköy mahallelerinde hasar bulunmuyor. İlk tespitlere göre Bingöl ve Hakkâri illeri dâhil çevre illerde herhangi bir hasara rastlanmadı.


Bölgede, enerji ve haberleşme hatlarında herhangi bir olumsuzluk bulunmuyor. Olası destek ihtiyacına karşı, AFAD Diyarbakır Arama Kurtarma Birliği ve çevre illerdeki AFAD ekipleri de teyakkuza geçirildi. Bölgedeki saha tarama çalışmaları ise devam ediyor.


7.48 KM. DERİNLİKTE GERÇEKLEŞTİ

Depremin gerçekleştiği noktaya en yakın yerleşim yerinin 3.44 km. ile Gürpınar’ın Elaçmaz Mahallesi olduğu tespit edildi. Yer kabuğunun 7.48 km. derinliğinde gerçekleşen deprem sonrası  AFAD Van’ın yanı sıra çevre il ve ilçelerdeki birimlerle 4.5G, uydu ve telsiz haberleşmeleri yapıldı. Haberleşmeler ile herhangi bir zarar ya da hasar olup olmadığı bölge bölge tespit edildi. Depremin, Van kent merkezinde ve yakın çevredeki illerde hissedildiği bilgisi de bulunuyor.
Depremleri, afad.gov.tr ve deprem.gov.tr adreslerinden 7 gün 24 saat, anlık olarak takip edebilirsiniz. AFAD Deprem Dairesi, ülkemizdeki her 5 istasyondan 4’ünü işletmekte ve 1.100 deprem gözlem istasyonuyla depremleri çözümlemektedir. 

Gelişmeler ve bölgedeki deprem aktivitesi İçişleri Bakanlığı AFAD tarafından 7/24 takip edilmektedir.

Sonraki Haber