Adıyaman'da görüntülendi: Tarihi krallığın beş büyük şehrinden "Perre"

Adıyaman'ın merkezinde bulunan Perre antik kenti Helenistik döneme dair izler taşıyor. Bölgede devam eden arkeolojik kazılarda önemli buluntular ortaya çıkarılmaya devam ediyor.

Son Güncelleme:

Adıyaman'ın merkezine bağlı Örenli (Pirin) mahallesinde yer alan Perre antik kenti, Helenistik dönem krallıklarından Kommagene Krallığı'nın beş büyük şehrinden biri olma özelliğini taşıyor. Perre'nin diğer antik yerleşimlerden farkı, bölgeden herhangi bir kesme blok taşı getirilmeden dönemin mimarları ya da kent halkı tarafından bir tepe üzerindeki kayalara şekil verilerek yapılmış olması. Antik kentte devam eden arkeolojik kazılarda ise tarih öncesi dönemden başlayarak Roma ve Bizans dönemlerine kadar uzanan önemli buluntular ortaya çıkarılmaya devam ediyor.

Edirne'de ot yangını: TEM bir süre kapalı kaldı Piknik yapan aile tilkiyi de ihmal etmedi Makas atarak trafiği karıştırdı! Sosyal medyadan paylaştı Tırın dorsesi alevlere teslim oldu 10 dakikada 15 metre börek yedi, altınları kazandı Ordu'da dağ kızağı heyecanı: 500 bini aşkın ziyaretçi