Adeta yalvarmıştı! Kağıt toplayıcıya yardım eli uzandı

Düzce'de şehir merkezinde motosikletiyle kağıt toplayan Ramazan D.'ye hem kısıtlama nedeniyle hem de ehliyeti olmadığı gerekçesiyle 5 bin 850 TL ceza kesildi. Polislere ceza kesmemeleri için adeta yalvardı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine iki hayırsever harekete geçti

Son Güncelleme:

Düzce'de Cumartesi günü kısıtlama nedeniyle denetim yapan polis ekiplerinin durdurduğu ehliyetsiz motosiklet sürücüsü, ceza yememek için dakikalarca gözyaşı döktü.

Kağıt toplayıcısı olduğu öğrenilen motosiklet sürücüsüne sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etmek ve ehliyetsiz araç kullanmaktan toplamda 5 bin 850 TL para cezası kesildi. Ramazan D.'nin bağlanan motosikleti ise Yediemin otoparkına götürüldü.

Kağıt toplayıcısının ceza yememek için gözyaşı döktüğü anlarda çekilen görüntü sosyal medyada gündem oldu. Ceza yememek için dakikalarca polis ekiplerine yalvaran vatandaş, kağıt toplayıcısı olduğunu ve 6 aylık bir bebeğinin olduğunu söyledi.

Ramazan D. gözyaşları içinde polis ekiplerine, "Evim kira, 6 aylık oğlum var, yapmayın. Yok ağabey yok. Ne yapalım? Ne olur Allah aşkına, Peygamber aşkına, elinizi ayağınızı öpeyim yapmayın kurban olduğum. Mübarek gün neden böyle yapıyorsunuz?" diye seslendi, ceza kesmemeleri için yalvardı.

Polis memuru ise kanunları uyguladığını belirterek, "Şehir merkezine gelme hemşerim. Ara sokaklara gitsene, şehir merkezinde ne geziyorsun, burada şimdi? Elimizi ayağımızı öpme, niye elimizi ayağımızı öpüyorsun? Biz yapmıyoruz kanun yapıyor. Kanunları uyguluyoruz hemşerim biz. Kafamıza göre bir şey yapmıyoruz. Biz kanunları uyguluyoruz" diye konuştu.

EMNİYET: SORUMLULUĞUMUZUN GEREĞİ

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Trafik güvenliğinin sağlanması noktasında motosikletlerin karışmış olduğu kazaların önlenmesi ve motosiklet sürücülerinin korunmasına yönelik olarak trafik birimlerimizce mutat olarak denetimler yürütülmektedir. Bu kapsamda ilimiz trafik denetim ekiplerince Valilik Kavşağında tespit edilen ve basında "karton toplayan motosikletli seklinde yer alan olayda; motosikleti kullanan kişinin sürücü belgesinin olmadığı, taşıtın zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmadığı tespit edilmiş ve görevlilerce bu ihlallere ilişkin olarak Karayolları Trafik Kanunu'nda öngörülen idari müeyyideler uygulanmıştır. Aksi durumda, trafik güvenliği acısından risk teşkil eden bu ihlallerin tespit edilmemiş ve gerekli tedbirlerin uygulanılmamış olması halinde, telafisi mümkün olmayacak çok daha ağır maliyetlere neden olacağı muhakkaktır. Trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik gerekli tedbirlerin kararlılıkla uygulanması bizlerin üstlenmiş olduğu sorumluluğumuzun gereğidir." denildi.

İKİ HAYIRSEVERDEN YARDIM GELDİ

Düzce'de kağıt toplamak için sokağa çıkan Ramazan isimli gence ceza kesildiği anlara ait görüntüler sosyal medyada hızlıca yayıldı. Ramazan isimli gencin ceza kesildiği için "ben bittim" diyerek ağlaması yürekleri dağladı.

Görüntüleri izleyerek harekete geçen hayırseverler Emirhan Özhan ve İbrahim Yılmaz Düzce'ye giderek Ramazan isimli genci buldu. Özhan ve Yılmaz gencin 6 bin TL'lik cezasını ödedi ve bebek için hediyeler verdi. Yardımlar için teşekkür eden Ramazan isimli genç, "Her şey 6 aylık bebeğim içindi tüm çabam emeğin onun için. Ceza kesilince hüngür hüngür ağladım eve geldim bebeğime sarılınca hiç bir derdim kalmadı" diye açıklama yaptı.

Kaynak: İHA

Sonraki Haber