ABD, İsrail, PKK ittifakı, İsrail'in paralı taşeronu oldular

İsrail'in Gazze soykırımı ile başlattığı Arz-ı Mevud planında terör örgütü PKK'yı taşeron olarak kullandığı gündeme geldi. Son günlerde İsrail'den yetkililer peş peşe terör örgütüne destek açıklamaları yaparken, Netanyahu'nun oğlu ise sözde 'Kürdistan' haritası paylaştı. Güvenlik uzmanları İsrail ve terör örgütü arasında kurulabilecek muhtemel işbirliklerini değerlendirirken, teröristlerin binlerce dolar maaş karşılığında İsrail ordusunda yer aldığı da iddialar arasında.

Son Güncelleme:

İsrail'in; Gazze soykırımı ile başlayan yayılmacı politikası, Orta Doğu'yu ateş çemberine dönüştürmek üzere. İstihbarat kulislerinde; "İsrail'in, Filistin ve Lübnan'dan sonra terör örgütü PKK üzerinden Türkiye'yi hedef alacağı konuşulurken, dikkatler siyonist rejimin karanlık planlarına çevrilmiş durumda. Beyrut'u bombardıman altında tutan, Suriye'nin başkenti Şam'ı vuran İsrail'in; savaşı tüm bölgeye yayma stratejisi ile hareket ettiği kulis bilgi olarak yansırken, Ortadoğu'nun tümünü içine alacak olası 'Büyük Savaş'ta; Türkiye'nin konumu ise önem taşıyor. Öte yandan İsrail'in "Arz-ı Mevud" olarak adlandırılan sözde "Vaat edilmiş Topraklar" arasında; Güneydoğu Anadolu Bölgesinin de yer alması, Türkiye'ye yönelik tehditleri daha da ciddi kılarken, sözde "Arz-ı Mevud" haritasının ortasında yer alan terör örgütü PKK'nın, İsrail planlarının neresinde durduğunu yorumlayan uzmanlar ise önemli açıklamalarda bulundular. 

Son dönemde İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Tzipi Hotovely, Suriye'deki YPG/PYD'yi kastederek "Farklı şekillerde yardım ediyoruz" açıklamasını yaparken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyanu'nun oğlu Yair Netanyahu sosyal medyada sözde "Kürdistan haritası" paylaşmıştı.

BİLGİ DEVLETTE OLUR

PKK-İsrail ilişkileri ile ilgili geçmişten bugüne uzanan şüpheleri hatırlatan Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar şunları söyledi:

"PKK terör örgütünün varlığını devam ettirmesinin altında 'Arz-ı Mevud'cular olabileceğini düşünmek gerekiyor. Geçmişte terörle mücadelede Heron'lar üzerinden yaşadığımız pek çok şüphe var. Bu açılardan bakıldığında pek çok cümle kurabilirsiniz. Ancak gerçek bir bağlantıya dair bilgi sadece devletin elinde olur. Devlet, şimdiye kadar böyle bir bağlantıya dair veri paylaşmadı. Ancak, PKK'nın Arz-ı Mevud'a hizmet edip etmediği bizim kafamızı kurcalayan sorular arasında."

İSRAİL GÖZE ALAMAZ

İsrail'in, ABD'nin bölgedeki en önemli müttefiki olduğunu hatırlatan Ağar, sözlerinde devamında şu saptamalarda bulundu:

"Gazze üzerinden İsrail'le büyük bir gerginlik yaşanıyor. Nasıl Mavi Marmara olayından sonra büyük bir gerginlik yaşanmış belli bir süre sonra düzelme yoluna girmişse devletler arasındaki ilişkilerde böyle bir olasılık da var. Ancak gerginliğin tırmanarak çok daha kötü bir noktaya gitme ihtimali de var. Arz-ı Mevud dogmasının peşinde koşanlar, Türkiye'yi hedef gösterdiler. Netanyahu'nun oğlu sözde 'büyük Kürdistan' haritaları paylaştı. Böyle olunca gerginlik çok tırmandı. Ancak bu bir savaşa dönüşür mü? İsrail böylesi bir savaşı göze alamaz."

ASİMETRİK TEHDİTLER

"Türkiye, pek çok asimetrik tehdit ile karşı karşıya. AB'nin Doğu Akdeniz'i Türkiye olmadan paylaşma projesi var. Yunanistan'ın Megali İdea'sı, Rumların Enosis'i, Ermenilerin 'Büyük Ermenistan' ideali var. Esad'ın Hatay'da gözü var. PKK'nın sözde 'Büyük Kürdistan' hayalleri söz konusu. Peki bize düşen ne? Eğer buna göre bir yol haritası çizmişlerse bize düşen bunu bozmaktır. Yol haritasının bozulacağı yer ise Kamışlı'dır, Ayn-el Arab'dır, Menbiç'tir. Bunlar yapılsın Arz-ı Mevud da, Büyük Kürdistan hayalleri de yıkılır."

ABD'nin Suriye'deki YPG unsurlarını Golan üzerinden İsrail'e taşıdığı iddia ediliyor. 

GAZZE'DE MAAŞLI PKK'LILAR

İsrail'in Gazze'de Suriye'den getirdiği paralı savaşçılar kullandığını belirten güvenlik uzmanı Güngör Yavuzarslan ise 'haberglobal.com.tr'ye yaptığı açıklamada; Suriye'deki YPG unsurlarının ABD tarafından Golan üzerinden İsrail saflarına katıldığı belirtti. Yavuzarslan, şu çarpıcı bilgileri verdi: "Hem açık kaynaklar hem de bölgeden görüştüğümüz gazeteciler binlerce dolar ile ifade edilen maaşlarla teröristlerin İsrail ordusunda yer aldığını söylüyor. İsrail'in, Suriye'ye saldırma hedefi var; bunu mutlaka gerçekleştirecek. Suriye'de İsrail'e monte edilmiş PKK'lılar görebiliriz."

Kaynak: Web Özel

Sonraki Haber