9 şehirde kuyumculara mali denetim başlatıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 3.000 kişilik ekibiyle kuyum sektöründe faaliyet gösteren 552 mükellefin, 9 büyük şehirdeki 707 adresinde eş zamanlı denetim başlattı.

Son Güncelleme:

Detaylı risk analiz çalışması sonucunda tespit edilen mükelleflerin iş yerlerinde kapsamlı fiili sayım yapılması kararlaştırıldı. Saha denetimlerinde mükelleflerin mevcut stoklarının tek tek sayımı gerçekleştirilecek.

İşletmelerde faturasız altın ve değerli taş alım-satımı yapılıp yapılmadığı, ödemelerin ve tahsilatların firmaya ait olmayan banka hesapları üzerinden gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği, faturalarda ürünlere ait gerçek gram bilgilerine yer verilip verilmediği, mükelleflerin yetki belgesiz döviz alım-satımı yapıp yapmadığı da tespit edilecek.

Ayrıca, iş yerlerinde başkalarına ait POS cihazlarının kullanılıp kullanılmadığı da kontrol edilecek. Saha denetimlerinde riskli olduğu tespit edilen mükellefler ayrıca vergi incelemesine alınacak. Bakan Şimşek, "Vergi paketi hazırlık çalışmaları sürerken, ortalama bir kuyumcunun beyan ettiği aylık vergi matrahı 16 bin 46 lira. Bunlar çok düşük rakamlar." ifadelerini kullanmıştı.

Malatya'da bir ilginç ihlal! Para cezası kesildi Hatay'da hurdacılara yönelik operasyon Arnavutköy’de temizlik seferberliği Sivil polislerden gizli kamerayla denetim Elazığ'da şeker pancarı hasadına Vali Hatipoğlu da katıldı Rize'de selden çay kurtarma mücadelesi