7 bin TL üstü elden ödeme yapanlar dikkat!

Hazine ve Maliye Bakanlığı vergi kaçağını önlemek için yeni bir adım attı. Elden ödemeye sınır getirildi. Artık 7 bin lirayı aşan ödemeler banka aracılığıyla yapılacak. Elden para ödenmesinin tespit edilmesi halinde hem alıcı hem de satıcıya ceza kesilecek.

Son Güncelleme:

7 bin lirayı aşan harcamalara elden ödeme yasağı getirildi. hem alıcı hem de satıcı kapsama alındı. konuya ilişkin Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın vergi usul kanunu genel tebliği resmi gazete'de yayımlandı.

İşletmelerin yanı sıra tüketiciler için de 7 bin liranın üzerindeki ödemelerin banka ve finans kurumları aracılığıyla yapılması artık zorunlu.

Herhangi bir banka hesabı veya kredi kartı bulunmayan kişiler ise satın aldığı mal veya hizmetin bedelini satıcının hesabının bulunduğu banka şubesine ödeyecek. Ödemelerde işleme ait açıklamalara yer verilmesi ve dekont alınması da gerekiyor.

Çayeli'ndeki hortum karaya ulaşınca binanın çatısını böyle uçurdu! Ankara'da dolunay büyüledi Girdiği iddialaşmayla künefeye havada 10 takla attıran künefe ustasının o anları ilgi odağı oldu İzinsiz günlük kiralık dairelere denetim Gelire göre trafik cezası gündemde Aç ayılar karavanlara dadandı