65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı ne zaman bitiyor?

Aylardır evlerinde izolasyonda olan 65 yaş üstü vatandaşın sokağa çıkma yasağının kalkmasıyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önemli açıklamalar yaptı. Peki 65 yaş üstünün sokağa çıkma yasağı bitti mi? Ne zaman sona erecek?

65 yaşının üstünde olanların sokağa çıkma yasağı ne zaman sona erecek sorusuna Fahrettin Koca'dan önemli cevaplar geldi. Dün Bilim Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanığı Fahrettin koca, önümüzdeki hafta bu konuyla ilgili bazı kararlar alınabileceğini söyledi. Hafta sonu sokağa çıkma yasağının bu hafta itibariyle sona ermesinin ardından gözler 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağına çevrildi. 

Mart ayından itibaren sokağa çıkması yasaklanmış olan 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağı geçtiğimiz haftalarda, haftada bir gün çıkma izni verilmesiyle gevşetilmişti. Fakat yasağın tamamen kalkmasıyla ilgili bugüne kadar herhangi bir karar alınmamıştı. Normal şartlar altında, Cumhurbaşkanı Yardımcılığı'nın hazırladığı normalleşme takviminde yer alan bazı ifadelere göre 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağı için son tarihin 1 Eylül 2020 olması bekleniyordu. 1 Eylül 2020'den itibaren (gerektiğinde öne çekilebilir ifadesi yer alıyor) 65 yaş üstü vatandaşların şehirlerarası yolcu taşımacılığına kabul edilmesi maddesi bulunuyordu.

Fakat dün bu konuda gelen sorulara yanıt veren Fahrettin Koca, 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağının kaldırılmasına yönelik konunun, Bilim Kurulu gündeminde olduğunu söyledi. Koca, yasağın kalkmasıyla ilgili son kararın önümüzdeki hafta yapılacak Bilim Kurulu toplantısına karara bağlanabileceğini, açıklamanın da önümüzdeki hafta yapılacağını söyledi.

Halihazırda 65 yaş üstü vatandaşlar her hafta pazar günleri saat 14:00-22:00 arasında sokağa çıkabiliyor.  

Sonraki Haber