5 Nisan Avukatlar Günü nedir, nasıl ortaya çıktı? İşte 5 Nisan Avukatlar Günü mesajları...

Hukuk adına hayatımızın en değerli mesleklerinden birini icra eden avukatlar için özel bir gün. Peki avukatlar günü nedir, ne zaman kutlanmaya başlandı? İşte birbirinden güzel ve anlamlı 5 Nisan Avukatlar Günü mesajları...

Son Güncelleme:

Türkiye'nin dört bir yanında, hukuk ve adalet için vatandaşın yanında, en ön safta mücadele veren avukatlar, adalet terazisinin doğru tartması için çalışıyor. 5 Nisan Avukatlar Günü'nde avukatların mesleki sorunlarına çözüm bulunması ve savunmanın imkanlarının güçlendirilmesine dikkat çekiliyor.

AVUKATLAR GÜNÜ NE ZAMAN KUTLANIYOR, NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasından sonra ilk defa en geniş katılımı ile birlikte 3 Ocak 1934 tarihinde İzmir'de gerçekleştirilen Türkiye Avukatlar Birliği toplantısında, 5 Nisan tarihi 'Avukatlar Günü' olarak ilan edildi.

Türkiye Avukatlar Birliği toplantısına katılım sağlayan baro başkanları ve temsilcileri ile tüm baroların tek bir çatı altında toplanması fikri sunuldu. Sunulan bu fikrin ardından çeşitli gazetelerde konuya ilişkin öneriler verilmeye başlandı.

AVUKATLAR GÜNÜ'NÜN ÖNEMİ NEDİR?

5 Nisan 1958 tarihinde İzmir Ticaret Odası toplantı salonunda düzenlenen 2 günlük toplantının sonrasında Barolar Birliği'nin kuruluş çalışmaları başladı. Bunlarla beraber gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde tesadüf eden tarihler öneri olarak sunularak 5 Nisan 'Avukatlar Günü' olarak belirlendi.

İstanbul Barosu'nun ilk genel kurulunun 5 Nisan 1878 tarihinde yapılması, bugünün Avukatlar Günü seçilmesinde etkili oldu.

5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ MESAJLARI

- Haklının ve ezilenin yanında dimdik ayakta duran ve tüm gücünü kullanan avukatlarımıza selam olsun. Avukatlar Gününüz kutlu olsun.

- Hukuk sisteminin en dayanıklı zincirleri olan cansiperane bir şekilde hakkın peşinden giden tüm avukatların Avukatlar Günü kutlu olsun...

- Daima adaleti, hakkı ve hukuku gözeten avukatlarımızın ve hukuk camiamızın 5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutlar, görevlerinde başarılar dilerim.

- Avukat olarak gerçeğin gücünü kovalayan tüm meslektaşlarımın Avukatlar Günü kutlu olsun.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber