'31 Mart sonrası...' diyen İslam Memiş tek bir cümlede tahminini sıraladı: Dolar, euro, borsa, gram altın...

Finans analisti İslam Memiş, 31 Mart süreci ve sonrasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Memiş, dolar, euro, Borsa İstanbul ve gram altın için uzun vadeli tahminini açıkladı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

"Seçimler bahane edilerek ekonomiye dair her şey manipüle ediliyor" diyen altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dolar, gram altın, euro ve Borsa İstanbul için uç rekor tahminlerini açıkladı. Memiş, "Korku pompalanıyor. Bu hep böyledir. "Seçimden sonra ne olacak?" algısı yapılıyor. Bizim asıl problemimiz ekonomik kriz değil, iletişim ve ahlak. İletişim konusunda ciddi problemlerimiz var. Birbirimizle anlaşamayan, ayrışan, her geçen gün sosyal ahlaksızlığa itildiğimiz bir süreçten geçiyoruz. Güven de ikincil problemimiz. Güven problemini çözmeden insanların kendi parasına güvenmemesi kadar doğal bir şey yoktur. Güveni de faiz artırarak, farklı enstrümanlar açıklayarak kazanamazsınız. Güven parayla da satın alınmaz. Güven kaybolunca insanlar varlıklarını farklı ülkeleri paraları satın almakta ararlar. Yasal olmayan bahis sitelerinde ararlar. Emtialara yönelirler. Finansal okuryazarlık zaten yok.

Verilen mesajların hepsi korku, endişe yönünde. Sanki onlar aynı gemide değiller. Siz kuraklıktan etkileneceksiniz biz etkilenmeyecek miyiz? Her seçim öncesi bir algı vardır. Bankaya gidin, paraları çekin, bankalar batacak algısı. Bu siyasi kindarlıktır. Akıllı insanlar zaten buna inanmıyor. Ama inanmaya devam edenler de var. İnsanlar uyanık olmalı." dedi. 

İslam Memiş, ardından tek tek tahminlerini bir cümlede açıkladı...