This browser does not support the video element.

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığınca 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapıldı. Atama sonuçları Bakanlığın resmi web sitesinden öğrenilebilecek. Sonuçlarını an be an takip eden adaylar, isimlerini ekranında görünce gözyaşlarını tutamadı.

Son Güncelleme:

30 Temmuz tarihinde başlayan sözleşmeli öğretmenlik tercih başvuruları, geçtiğimiz hafta sona ermişti. Tercihlerini yapan öğretmen adayları, en fazla 20 eğitim kurumu için elektronik ortamda tercihte bulundu.

20 bin sözleşmeli öğretmenin ataması bilgisayar kurasıyla yapıldı. 

Bakanlık Başöğretmen Salonu’nda düzenlenen atama kura çekilişi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un katılımıyla gerçekleştirildi. 


Kura çekilişi esnasında öğretmen adayları ve aileleri de salonda hazır bulundu. Sözleşmeli öğretmen atama sonuçlarını an be an takip eden adaylar, isimlerini kura sonuç ekranında görünce gözyaşlarını tutamadı. 


Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları https://personel.meb.gov.tr/ adresi üzerinden duyurulacak, adaylar sonuçları http://atama.meb.gov.tr/ adresinden görüntüleyebilecek.


YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA GÖREVE BAŞLAYACAKLAR 

Ataması yapılan sözleşmeli öğretmenler 2 Eylül itibarıyla görevine başlayacak. Sözleşmeli öğretmenlerin atamasında kalkınmada öncelikli illere öncelik veriliyor. Kalkınmada öncelikli illere atanan sözleşmeli öğretmenlerin, aynı eğitim kurumunda 4 yıl sözleşmeli olarak çalıştıktan sonra, 2 yıl da kadrolu görev yapması gerekiyor.


ATANAN ÖĞRETMEN ADAYLARI HANGİ BELGELERİ TESLİM EDECEK?

Sözleşmeli öğretmen olarak ataması yapılanlardan göreve başlama işlemi esnasında aşağıdaki belgeler istenecektir:

Son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf (6 adet),

Mal bildirimi (il millî eğitim müdürlüklerinden temin edilecektir),

Elektronik Başvuru Formunun onaylı örneği,

Başvuru esnasında Pedagojik Formasyon Belgesi yerine resmî yazı ibraz edenlerden Pedagojik Formasyon Belgesi.

Sağlık durumu yönünden öğretmenlik görevini yapmasına engel bir durumu olmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden alınacak sağlık kurulu raporu.

İstenilen belgeleri tam olarak ibraz edenler, güvenlik soruşturması sonuçlandıktan sonra sözleşme yapılarak göreve başlatılacak; belgelerinde eksiklik görülenler ya da belgeleri eksik olanlar göreve başlatılmayacak.




Sonraki Haber