İşi olmayan dışarı çıkmasın! Meteoroloji'den korkutan uyarı: Sağanak, çığ, fırtına ve çamur yağacak!

Marmara, Ege, İç Anadolu, Karadeniz, Van dışında Doğu Anadolu bölge geneli, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ile Gaziantep ve Kilis çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerine kar yağışı bekleniyor.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre; Yurdumuz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, İç Anadolu, Karadeniz, Van dışında Doğu Anadolu bölge geneli, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ile Gaziantep ve Kilis çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bu akşam ilk saatlerde Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yüksek kar örtüsüne sahip dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Güneydoğu kesimlerde yer yer toz taşınımı beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

 Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey kesimleri ve güneydoğusu ile Sivas çevrelerinde yer yer kuvvetli (40 ila 60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, bu akşam ilk saatlerde Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Güneyli yönlerden Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey kesimleri ve güneydoğusu ile Sivas çevrelerinde yer yer kuvvetli (40 ila 60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Güneydoğu kesimlerde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.