128 saat sonra gelen mutluluk! Azerbaycanlı ekibi ağlattı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde göçük altında kalan bir kız çocuğu 128 saat sonra enkaz altından çıkartılırken, kurtarma çalışmalarına katılan Azerbaycan ekibi gözyaşlarını tutamadı.

Son Güncelleme:

Azerbaycan’dan gelen arama kurtarma ekipleri, Kahramanmaraş'ta depremin ardından 128. saatte enkaz altında kalan 2 kız kardeşi kurtardı.

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığına bağlı arama kurtarma ekiplerinin, merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından geldikleri enkaz alanındaki çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Azerbaycanlı ekipler Kahramanmaraş'ta yürütülen arama-kurtarma çalışmalarında depremin ardından 128 saat enkaz altında kalan 8 yaşındaki Tavilla ile 13 yaşındaki Hatice kardeşleri sağ olarak çıkarmayı başardı.

Kurtarma çalışmalarına katılan Azerbaycanlı ekip, gözyaşlarını tutamadı.

Kahramanmaraş'ta görevli olan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek o anları sosyal medyada paylaşırken; "Azerbaycanlı kardaşlarımız Allah sizden razı olsun. Depremin ilk saatinde geldiler, canla başla çalıştılar. Depremin 127. saatinde az önce bir canımızı daha çıkardılar. Var olsun Azerbaycan" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Soluk borusuna yiyecek kaçan öğrenci Heimlich manevrasıyla kurtarıldı Yemek borusu genişleyen yavru kedi çıkardığı seslerle şaşırtıyor Türkiye'nin siber güvenlik kalkanı: USOM dijital tehditlere karşı 7/24 teyakkuzda Otomobil park halindeki tıra ok gibi saplandı: 1 ölü Adliye çıkışı iki taraf arasında kavga Yer Sivas: Yolda gördüğü tilkiyi elleriyle besledi