Vaka sayıları ne zaman 1000'in altına düşer?

Maske kullanımı açık ve kapalı alanlarda kalkarken, toplu taşıma ve sağlık kuruluşları için tek kriter 1000 vaka sınırının aşağısını görmek. Peki, vakalar ne zaman 1000'in altına düşer? Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, soruyu yanıtladı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son Bilim Kurulu toplantısının ardından kapalı alanlarda da maske zorunluluğunun kaldırıldığını açıkladı. Ancak bu konuda bir kriter var. Toplu taşımada ve sağlık kuruluşlarında vaka sayısı 1000'in altına düşmeden maske zorunluluğu kalkmayacak. Peki, bu rakama ne zaman ulaşırız? 

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, maske takma zorunluluğunun kapalı alanlarda da kaldırılmasına rağmen hala maske takmak isteyenler olabileceğini, kronik hastalığı bulunanlar ve 65 yas üstü olanların kendilerini korumak amacıyla maske takmaya devam edebileceklerini söyledi. İlhan, toplu taşıma araçları ve sağlık kuruluşlarında maske zorunluluğunun kalkması için belirlenen 1000 vaka hedefi için de tarih verdi...

Kaynak: DHA