1 saatte sonuç veren test kiti için seri üretim hazırlığı

Koronavirüsle mücadelede 1 saatte sonuç veren yerli test kiti için seri üretime geçilecek.

Son Güncelleme:

Ankara'da bir firma, 1 saatte sonuç veren yerli tanı kiti için seri üretime başlayacak. 

Haber Global muhabiri Selen Yalaz'a, yerli tanı kiti ile ilgili detayları aktaran Nanobiz Teknoloji Genel Müdürü Zeynep Öktem ve Prof. Dr. Hüseyin Avni Öktem şunları söyledi.

Zeynep Öktem:

14 yıldır tespit ve tanı kitleri geliştirme ve üretme konusunda faaliyet gösteren bir firmayız.

Ocak başında Çin'de başlayan salgın ile birlikte bir kitleri nasıl bıraya adapta edebiliriz şeklinde çalışmalara başladık. Yerli kitleri ve cihazları geliştirme aşamasının sonuna geldik. Kısa bir süre sonra bunları seri üretime getirebileceğimizi düşünüyoruz.

Prof. Dr. Hüseyin Avni Öktem:

Bu analizler yapılırken test kitleri iki temel teknoloji kullanıyor. İmmüno kimyasal dediğimiz bu testler kısa sürede sonuç veriyor ancak doğruluk seviyeleri düşük oluyor. İkinci analiz yöntemi de moleküler testler. Bu testler yüzde 10 doğruluk ile sonuç veriyor. Bizim geliştirdiğimiz sistem ikisinin ortasında. Bir saat içinde moleküler testler hassasiyetinde sonuç alabileceğiz. Testleri götürüp test de yapabiliyoruz bu anlamda mobilite sağlıyor.

Hasta gelecek sürüntüyü alacaksınız, 1 saat kadar misafir edeceksiniz. 1 saat içinde direkt olarak test kitine uygulayacak ve sonuç alacaksınız. Numune almak ve sonucu birdirmek 1-1.5 saat alacak.

Sonraki Haber