Reşit olmayan Lamine Yamal'ın teknik direktörle dahi yalnız başına konuşması yasak!

EURO 2024'ün reşit olmayan tek futbolcusu Lamine Yamal, turnuvanın sonuna doğru 17 yaşına basacak olan Barcelona'lı futbolcu yaşı dolayısıyla bazı kurallara tabi.

Son Güncelleme:

Çocuk koruma protokollerine göre Lamine Yamal'ın EURO 2024'e katılmak için Almanya'ya seyahat edebilmesi için UEFA ve İspanyol Futbol Federasyonu'nun bir dizi yetki belgesini imzalaması gerekti. Aksi halde ebeveynleri olmadan İspanya'dan bir başka ülkeye seyahatine izin verilmeyecekti.

Lamine Yamal'ın medyaya konuşmasının önünde bir engel yok. Ancak bazı özel koşulların yerine getirilmesi gerekiyor. Yaptığı her röportajda Futbol Federasyonu'ndan yetkili bir kişinin mutlaka yanında bulunması gerekiyor. Bu görevi şu ana kadar Nuria Martinez üstlendi. Ayrıca İspanyol Federasyonu'nun iletişim ekibinden Rafa Zapatero da sürekli olarak ona eşlik ediyor. Çocuğa soruların soruları ve verdiği cevapları dikkatle dinleyip gerekirse müdahale ediyor.

Lamine Yamal bir yetişkin olmadığı için hiçbir kapalı alan bir yetişkinle yalnız bırakılamaz. Yanında en az 2 kişi olması gerekiyor. Örneğin İspanya Teknik Direktörü De La Fuente eğer Lamine Yamal'la odasında konuşmak isterse, yanında bir kişinin daha tanık olarak gelmesi şart. Aksi halde görüşme gerçekleştirilemiyor.

Takımın psikoloğu da turnuvanın en çok çalışan isimlerinden biri. Lamine Yamal ve davranışlarını sürekli olarak takip ediyor. Onun sınavlara hazırlanması için gerekli ortamı oluşturuyor. Oyuncunun derslerine çalışabilmesi için birkaç saatlik izin veriliyor.

Eğer Lamine Yamal dışarı çıkıp gezmek isterse Federasyondan bir yetkilinin ona eşlik etmesi gerekiyor.

Sonraki Haber