"Onu sahada oynarken görmek korkunçtu! Bir daha milli takımda oynayamaz!"

Hollanda herkesi şaşırtarak Avusturya'ya 3-2 mağlup olurken mücadeleye Joey Veerman damgasını vurdu.

Son Güncelleme:

Avusturya'ya mağlup olarak grup 3.'lüğüne düşen Hollanda bir üst tura çıksa da her şeyin berbat olduğunun farkında.

Bu mağlubiyetin ardından Hollandalıların takıma olan inancı dibe vurmuş durumda. Oyuncuların da morali bozuldu.

Berlin'de yaşanan Avusturya felaketinin ardından Koeman'ın bazı önlemler alması gerekecek.

Koeman'ın daha fazla dayanamayıp 34. dakikada çıkardığı Joey Veerman ise ülkenin gündeminde.

Oyundan çıkarıldığında yedek kulübesine giderken o da ne kadar kötü oynadığının farkında olduğunu yaptığı hareketlerle gösterdi.

29 topun 16'sını kaybetti, 19 pas girişiminin sadece 8'u başarılı oldu.

Peş peşe yaptığı hatalarla Avusturya'yı Hollanda kalesine davet eden Veerman zayıf top kontrolüyle herkesi şaşırttı.

Koeman maçtan sonra "Veerman için kötü bir maç oldu. 30 dakika nasıl oynadığını görünce müdahale etmek zorunda kaldım. Tökezlediğini gördüm. Halbuki en iyi özelliği topla iyi oynamak" diye konuştu.

Koeman'ın bu sözleriyle bitirdiği Hollandalı futbolcu ülke basınında da yerden yere vuruldu. Analist ve yorumcular onun ne kadar kötü oynadığından bahsetti.

Eski futbolcu Van der Vaart, "Onu oynarken izlemek korkunçtu" dedi.

De Telegraaf'tan gazeteci Valentijn Driessen ise konuşurken Veerman'a hiç acımadı ve "Veerman için gerçekten dramatikti. Bir daha bu turnuvada ya da milli takımda oynayabileceğini düşünmüyorum. Koeman bu konuda çok sert olabiliyio" yorumunda bulundu.

Hollanda basınından ağzının payını alan sadece Veerman değildi. Takımın sağ beki Geertruida da adeta mağlubiyetin nedenlerinden biri oldu. Malen ve Xavi Simons da savunmaya yardım etmeyerek mağlubiyeti çağırdı.

Takım arkadaşlarının defansta yalnız bıraktığı Schouten ise maç sonrası "Doğru baskı uygulayamadığımız için saha çok büyük görünüyordu. Onlar da bundan en iyi şekilde yararlandılar. Hepimiz kötüydük, Koeman hepimizi değiştirebilirdi" diyerek mağlubiyeti açkladı.

Hollanda milli takımı, bugün kapalı kapılar ardından Hollanda 4. lig takımlarından TSV Havelse ile bir hazırlık maçı yaptı. Ne skoru ne de oynanan futbolu bilmiyoruz. Ancak Koeman'ın takımı bir an evvel toparlamak için bu hamleyi yaptığı düşünülüyor.

Sonraki Haber