İddia: İspanya, Lamine Yamal'ı saat 23:00'ten sonra oynatamaz!

Alman Bild gazetesi 16 yaşında olan Lamine Yamal'ın saat 23:00'ten sonra oynatılmasının Alman yasalarına göre yasak olduğunu duyurdu.

Son Güncelleme:

Bild gazetesi Lamine Yamal'ın reşit olmadığının altını çizerek "Bir çocuğu gece saat 11'den sonra çalıştırmanın sömürüye girdiğini ve İspanya'nın Yamal'ı bu saatte oynatması halinde İspanya Futbol Federasyonu'na para cezası kesileceğini" iddia etti.

Alman kanunlarına göre 18 yaşından küçüklerin akşam saat 8'den sonra çalıştırılmaları yasak. Sporcular için ise bu süre akşam 11'den sonra olarak belirtilmiş.

Ancak EURO 2024 maçları Almanya saatiyle saat 21.00'de başlıyor ve 22:45'te sona eriyor. Olası uzatmalar da hesaba katıldığında Arnavutluk-İspanya maçının 23:00'ten önce tamamlanması bekleniyor. Bu durumda da ihlal oluşmuyor.

Öte yandan eleme maçlarında ise sorun yaşanabilir. İspanya'nın Almanya saatiyle 21:00'de oynayacağı bir eleme maçının uzatmalara gitmesi halinde Yamal'ın saat 23:00'ten önce oyundan çıkarılması gerekecek.

Alman kanunlarına göre 18 yaşından küçük bir çocuğun saat 23:00'ten sonra çalıştırılmasının cezası 30 bin euro olarak belirlenmiş.

Öte yandan Bild, maç sonarsı duş alma, medya karşısında konuşma gibi durumların da iş tanımı içine girdiğini ve bu durumda da İspanya'nın ceza alabileceğini öne sürdü. Ancak İtalya maçında bu durumun yaşandığı ve buna rağmen İspanya'ya ceza verilmediği de belirtiliyor.

EURO 2024'te 18 yaşından küçük olan tek oyuncu İspanya formasını giyen Lamine Yamal.

Sonraki Haber