Gürcistan kazanamazsa Türkiye Çekya'ya iki farklı yenilse bile gruptan çıkacak: Bu 2 takımdan biriyle eşleşeceğiz

Avusturya ve İngiltere'nin gruplarında lider olması, Türkiye'nin gruptan çıkma ihtimalini yüzde 90'a yükseltti. Muhtemel rakiplerimizin sayısı da 2'ye düştü.

Son Güncelleme:

Türkiye F Grubu'nda Çekya ile karşılaşacak. Normal şartlarda Türkiye'nin bu maçtan 1 puan alması gruptan 2. olarak çıkmasını sağlayacak.

ÇEKYA'YA KAYBEDERSEK NE OLUR?

Türkiye, Çekya'ya 1 ya da 2 farklı kaybetmesi halinde, Gürcistan'ın Portekiz'i yenmemesi kaydıyla milliler gruptan kesin olarak çıkacak. 

Gürcistan'ın Portekiz'i yenememesi halinde Türkiye, Çekya'ya iki farklı mağlup bile olsa Hırvatistan'ın ardından A Grubu'nun 3.'sü Macaristan'ı da geride bırakacak. Ancak 3 ya da daha farklı mağlup olursa Türkiye en iyi 3'ler listesine giremeyerek Macaristan'a geçilecek.

Bu arada E grubunda oynanacak maçlar işleri değiştirebilir. Gruptaki tüm takımların 3'er puanı bulunuyor. 3. olacak takım 3 puanda kalırsa o takımın averajı da işleri değiştirebilir, ancak bu Türkiye için negatif değil pozitif bir değişim olur.

ÇEKYA'YA KAYBETMEZSEK RAKİBİMİZ

Türkiye, Çekya karşısında kazanarak ya da berabere kalarak işi şansa bırakmadan gruptan çıkacaktır.

Türkiye gruptan 2. olarak çıkarsa Avusturya'nın rakibi olacak.

EN İYİ ÜÇÜNCÜLERDEN OLURSAK TEK RAKİBİMİZ VAR

Türkiye'nin en iyi 3.'lerden biri olması halinde rakibi kesin olarak İspanya olacak.

Daha da detaylandırırsak eğer Türkiye grubunu 3. bitirirse, A grubu 3'üncüsü Macaristan ve B grubu 3.'sü Hırvatistan en iyi 3.'ler listesinin dışında kalırsa (büyük ihtimal) Türkiye, kesinlikle İspanya ile eşleşecek.

Sonraki Haber