EURO 2024'te gruplarda puan eşitliği durumunda sıralama nasıl belli oluyor?

EURO 2024'te macera tüm heyecanıyla sürerken grup maçlarının sonu da yaklaşıyor. Hal böyle olunca puan eşitliği durumunda hangi takımın önde olacağının nasıl belirlendiği de merak konusu oldu.

Son Güncelleme:

UEFA'nın sitesinden yayınladığı bilgilere göre EURO 2024'te gruplarda puan eşitliği olması halinde sıralamanın nasıl belirleneceği aşağıdaki maddelere göre belirlenecek.

A şıkkı en öncelikli H şıkkı ise son başvurulan yöntem olacak.

İşte grup puan sıralaması şartları:

a. Söz konusu takımlar arasında oynanan maçlarda elde edilen daha yüksek puan sayısı

b. Söz konusu takımlar arasında oynanan maçlardan kaynaklanan üstün averaj

c. Söz konusu takımlar arasında oynanan maçlarda atılan daha yüksek gol sayısı

d. a) ila c) kriterleri uygulandıktan sonra takımlar hala eşit sıralamaya sahipse, a) ila c) kriterleri nihai sıralamalarını belirlemek için yalnızca kalan takımlar arasındaki maçlara tekrar uygulanır. Bu işlem bir karara yol açmazsa, e) ila i) kriterleri hala eşit olan iki veya daha fazla takıma verilen sırayla uygulanır

e. Tüm grup maçlarında üstün averaj

f. Tüm grup maçlarında atılan daha yüksek gol sayısı

g. Tüm grup maçlarında sadece oyuncuların ve takım yetkililerinin gördüğü sarı ve kırmızı kartlara dayalı daha düşük disiplin puanı toplamı (kırmızı kart = 3 puan, sarı kart = 1 puan, bir maçta iki sarı karttan dolayı ihraç = 3 puan)

h. Genel Avrupa Elemeleri sıralamasındaki konum veya ev sahibi federasyon takımı Almanya karşılaştırmaya, kuraya katılmışsa

Sonraki Haber