Dev maçta kazanan İspanya son 16 biletini kaptı

EURO 2024 B Grubu'nda oynanan dev maçta İspanya, İtalya'yı 1-0'lık skorla yenerek son 16 turuna yükseldi.

Son Güncelleme:

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen EURO 2024'te B Grubu'nda oynanan dev maçta İspanya ile İtalya kozlarını paylaştı.

AufSchalke Arena'da oynanan maça etkili başlayan taraf İspanya oldu.

'Matadorlar' 2. dakikada gole çok yaklaştı. Nico Williams'ın ortasında Pedri'nin yaptığı kafa vuruşunda İtalya kalecisi Donnarumma gole geçit vermedi.

İspanyollar 10. dakikada bir kez daha gole çok yaklaştı. Nico Williams'ın kafa vuruşunda top az farkla dışarı çıktı.

İlk yarıda İtalya'ya büyük üstünlük kuran İspanya, Alvaro Morata ile bir şans daha yakalasa da fırsattan yararlanamadı ve soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gidildi.

İspanyollar, ilk yarıdaki baskısını 2. yarıda da sürdürdü. Mücadelenin 52. dakikasında Marc Cucurella'nın ortasında Pedri uygun durumda topu auta gönderdi.

İspanyollar aradığı golü 55. dakikada buldu. Nico Williams'ın ortasında Riccardo Calafiori ters bir hamle yaparak kendi ağlarını havalandırdı.

İspanya bu golden sonra da baskılı oyununu sürdürdü. 70. dakikada Nico Williams'ın yaptığı vuruşta top direkte patladı.

İtalya son bölümde beraberlik golü için bastırsa da İspanya karşılaşmadan 3 puanla ayrılan taraf oldu.

İSPANYA GRUBUN ZİRVESİNDE

Grupta 2'de 2 yapan İspanya son maçlar öncesinde 6 puanla grubun zirvesinde yer aldı ve son 16 turuna yükselmeyi garantiledi, 3 puanda kalan İtalya ise grupta 2. sırada bulunuyor.

İspanya gruptaki 3. ve son maçında 24 Haziran'da Arnavutluk ile karşılaşacak, İtalya ise Hırvatistan karşısında tur biletini kovalayacak.

Sonraki Haber