Bu ne yaman çelişki! Arda Güler'le ilgili yapılan hatalar zinciri!

Türkiye, Portekiz'e 3-0 yenilirken Arda Güler'le ilgili maçtan önce ve sonrasında yapılan açıklamalar bir çelişkiler yumağı gibi.

Son Güncelleme:

Arda Güler'in durumu kamuoyuna önce yorgun, sonra sakatlık riski vardı ve sonunda da sakatlandı diye anlatıldı. Sakatlık riski olan bir oyuncunun neden 3-0 olan bir maçta riske edildiği de ayrı bir tartışma konusuydu. Baştan başlayan bir hata, peşinden başka hataları getirdi. İletişim doğru kurulamadı, gereksiz bir krize neden olundu.

İŞTE O HATALAR ZİNCİRİ

EURO 2024'te Portekiz maçı öncesinde önce basında Arda Güler'in yedek oturacağı yönünde haberler yapıldı. Arkasından da Montella basın toplantısında bunu ima etti.

MAÇTAN ÖNCE "UFAK BİR YORGUNLUK"

İtalyan teknik adam, Arda Güler hakkında gelen bir soru üzerine, "Elbette böyle genç bir oyuncu için yükü kaldırmak kolay değil. Arda şutlarda yüzdesi çok yüksek bir futbolcu, kaleyi gördüğü anda gol bekleyebiliriz. Böyle güçlü, iyi futbolcuları yönetmek benim için zor değil. Ufak bir yorgunluğu var. Baştan mı sonradan mı oynaması gerektiğine beraber karar vereceğiz. İkinci maçımızı oynayacağız, riski de hesaplayarak ona göre karar vereceğiz. İrfan Can Kahveci yarın bizimle olmayacak. Onun dışında eksik oyuncumuz bulunmuyor." şeklinde konuştu.

MAÇTAN SONRA "SAKATLIK RİSKİ VARDI"

"Kenan ve Arda çok iyi oyuncular ama Arda maça çıkacak durumda değildi, 30 dakikadan fazla oynayacak durumu yoktu, riski arttırmak istemedik. Dolayısıyla maçın son 20 dakikasında oyuna sokmamayı da düşündük ama nihayetinde oyuna almaya karar verdik. Çünkü iyi oyuncular sahada olmalıdır. Kenan'ı da ikinci yarıda tercih ettik. Oyuncularımızın çoğu kulüplerinde de sürekli oynamıyor, haftada 90 dakika belki sıkıntı olmaz ama 4 günde bir maça çıktığınızda başka bir soruna dönüşüyor. Buna fiziksel ve zihinsel olarak alışık olmanız gerekiyor. Kenan bir önceki maçta da çok iyi oynadı. Polonya karşısında da çok iyi oynadı. Futbolcular değişik durumla karşı karşıya, 3 günde 1 maça çıkıyorlar. Sebep bu."

Arda Güler'le diyaloglarının çok iyi olduğunun altını çizen İtalyan teknik adam, "Arda, çok iyi ve zeki bir oyuncu. Ülkesiyle gurur duyan ve tutkuyla sporunu sergileyen bir oyuncu. Sakatlık riskini göze aldığını bilmesine rağmen sahaya çıkmak istedi. İlk yarının sonunda konuştuk. Art niyetli spekülasyonlar, istediğimiz bir şey değil. İstişareler yapılarak kararlar alınıyor." ifadelerini kullandı.

"SAKATLIK RİSKİ VARDI AMA..."

Daha sonra Montella, Arda Güler'le ilgili ek bir açıklama yaptı ve " Arda Güler konusunda üzgünüm. Arda yorgundu ve sakatlık riski vardı. Oyuna alırken de düşündüm. 3-0'dayken bir gol atarız düşüncesiyle oyuna aldım." dedi.

HAKAN ÇALHANOĞLU: "ARDA GÜLER SAKATTI"

Hakan Çalhanoğlu ise dünkü basın toplantısında Arda Güler'in sakatlandığı için ilk 11'de olmadığını söyledi.

Hakan Çalhanoğlu, "Stadyumda 30. dakikadan itibaren Arda Güler tezahüratları yapılmaya başlandı. Bu sizi nasıl etkiliyor?" sorusuna, "Arda bizim için çok değerli. Herkes çok değerli. Bazen siz idmanlarda ne olduğunu, takım içinde ne olduğunu, Arda'nın sakatlığını bilmiyorsunuz. Bu konuda hocayı korumam lazım. Arda kasığından sakatlık geçirdi. O yüzden oynamadı. Yoksa oynayacaktı. Konuşarak o kararı verdiler. 20 dakika için hazırlandı Arda. Hoca bunu dışarıya yansıtmadı. Hep takımın içinde kalan bir şey. Herkes Arda'ya değer veriyor. Dediğim gibi bilmediğiniz çok şey var. Bazı oyuncular 2-3 günde bir oynamaya alışkın değil. Dinlenmeleri lazım. Hoca her oyuncuyla görüşüp, değerlendiriyor. Fiziksel anlamda 2-3 günde bir oynamak yoğun." cevabını verdi.

Sonraki Haber