A Milli Futbol Takımı Yardımcı Antrenörü Selçuk Şahin'den Arda Güler sorusuna yanıt: Net karar vermiş değiliz

“Sert maçları iyi oynayacak bir kadromuz var”


Ay-yıldızlı ekibin gruptan ikinci çıkması halinde Fransa ile eşleşme ihtimaline ilişkin de Selçuk Şahin, şunları söyledi:
“Hedefimiz birinci olmak. O grupta da sürprizler olabilir. Gruptan çıkmak her türlü hedefimiz tabii ama amacımız birinci olmak. Ciddi bir rakip var, Portekiz. İlk süreci geçelim de.. Biz de herkes için sert bir ihtimaliz. Kendimize güveniyoruz. Sert maçları iyi oynayacak bir kadromuz var. O anlamda ben çekinmiyorum.”

“Bizim maçların yoğun destekle geçeceğini düşünüyoruz”


Şampiyonanın Almanya'da düzenlenecek olmasının taraftar desteği açısında milli takım için avantaj olduğunu belirten Şahin, “Almanya'daki o heyecanı görüyoruz. Bizim maçların yoğun destekle geçeceğini düşünüyoruz. Almanya ile berinde oynadığımızda stadın yarısı Türk'tü. Seyirci desteği hep arkamızda olacaktır. İnşallah hep beraber güzle bir yol alırız” ifadelerini kullandı.
43 yaşındaki çalıştırıcı, ayrıca milli takım grupları arasında Dünya Kupası'nda üçüncülük getiren takımı ayrı yer koymak gerektiğini fakat bu jenerasyon kadar genç ve üst düzey oyuncunun bir arada olduğu milli takım grubu da hatırlamadığını sözlerine ekledi.

“Hücum hattına özellikle önem veriyoruz”


Teknik Direktör Vincenzo Montella'nın, ‘A Milli Takım forvetsiz oynuyor' yorumlarından hoşlanmadığının anımsatılmasının ardından Yardımcı Antrenör Selçuk Şahin de şöyle devam etti:

“Öyle oynamıyoruz aksine iki forvet gibi oynanıyor. Hücum hattına özellikle önem veriyoruz. Hatta kenar oyuncularımızla zaman zaman 4 oyuncuyla hücumdayız. Biz daha farklı 2 farklı santrforla oynuyoruz.”
Selçuk Şahin, son olarak EURO 2024'te şampiyonluk favorisinin bulunup bulunmadığıyla ilgili ise, “Fransa'nın güçlü olduğunu düşünüyorum. İngiltere fena değil iyi gidebilirler” dedi.