"Vergi yüzsüzleri"nin ismi bugün açıklanıyor!

Uyarılara rağmen vergi ödemekten kaçındıkları için kamuoyunda "vergi yüzsüzü" olarak adlandırılan mükelleflerin isimleri bugünden itibaren açıklanıyor. Vergi yüzsüzü listeleri, bugünden itibaren tüm vergi dairelerinde, 1 Kasım'dan itibaren de Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinde açıklanacak.

Son Güncelleme:

Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi borcu 5 milyon TL ve üzerinde olan mükellefleri açıklamaya başladı. Bugünden itibaren, her bir vergi dairesine 5 milyon TL ve üzeri borcu olan veya bu tutar üzerinde kesinleşmiş vergi ve cezası bulunan mükellefler, listeler halinde kamuoyuyla paylaşılacak.

HANGİ MÜKELLEFLER LİSTEDE YER ALACAK?

31 Aralık 2023 itibarıyla vadesi geldiği halde 30 Eylül 2024 itibarıyla vergisini ödememiş olan mükellefler ile borçlu olup olmadığına bakılmaksızın haklarında vergi incelemesi yapılan ve 1 Haziran 2023 - 31 Mayıs 2024 arasında tarhiyatları kesinleşen mükellefler bu listelere dahil edilecek.

Söz konusu listeler, Türkiye genelinde tüm vergi dairelerinde 15-31 Ekim tarihleri arasında açıklanacak. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde ise 1-15 Kasım tarihleri arasında yayınlanacak.

KİMLER LİSTEDE YER ALMAYACAK?

Ancak, bazı mükellefler açıklama kapsamı dışında tutulacak. Büyükşehir belediyeleri, belediyeler ve bu kuruluşlara bağlı şirketler ile sermayesinin yüzde 50'sinden fazlası belediyelere ait olan şirketler, takas ve mahsuba başvuru yapanlar ve vergi borcunu yapılandırma süreci devam eden mükellefler listede yer almayacak.

Ayrıca, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa ile Sivas’ın Gürün ilçesinde mükellefiyet kaydı bulunanlar da bu kapsam dışında tutulacak. Mücbir sebep kapsamında olan bu illerdeki mükelleflerin borçları açıklanmayacak.

Sonraki Haber