Vergi yüzsüzleri listesi açıklandı mı? Tüm dikkatler Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda

Hazine ve Maliye Bakanlığı "vergi yüzsüzleri" isim listesini açıklayacağını duyurmuştu. Uyarılara rağmen vergi ödemekten kaçındıkları için kamuoyunda "vergi yüzsüzü" olarak adlandırılan mükelleflerin isimleri kamuoyuyla paylaşılacağı açıklanmıştı. Peki, vergi yüzsüzleri açıklandı mı?

Son Güncelleme:

Vergi yüzsüzleri isim listesinin Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanacağı duyurulmuştu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergide adaleti güçlendirmek için adımlar atmaya devam ettiklerini, her bir vergi dairesine 5 milyon lira ve üzerinde vergi borcu ve cezası bulunan mükelleflerin isimlerini kamuoyu ile paylaşacaklarını açıklamıştı. Peki, Vergi yüzsüzleri listesi 2024 yayımlandı mı, ne zaman yayımlanacak?

VERGİ YÜZSÜZLERİ LİSTESİ AÇIKLANDI MI, NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Vergi yüzsüzleri listesi bugün Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kamuoyuyla paylaşılacak. Vergi yüzsüzü listeleri, bugünden itibaren tüm vergi dairelerinde, 1 Kasım'dan itibaren de Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinde yer alacağı duyurulmuştu ancak henüz açıklanmış değil.

Listelerde, 31 Aralık 2023 itibarıyla vadesi geldiği halde 30 Eylül 2024 itibarıyla vergisini ödememiş olan mükellefler ile borçlu olup olmadığına bakılmaksızın haklarında vergi incelemesi veya takdir komisyonu kararlarına göre vergi ve ceza hesaplanan mükelleflerden, tarhiyatları 1 Haziran 2023 - 31 Mayıs 2024 arasında kesinleşenlere yer verilecek. ​​​​​​Türkiye genelinde tüm vergi dairelerinde 15-31 Ekim’de, Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinde ise 1-15 Kasım’da söz konusu listeler açıklanacaktı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 1 Eylül’de yaptığı açıklamada, vergide adaleti güçlendirmek için adımlar atmaya devam ettiklerini, her bir vergi dairesine 5 milyon lira ve üzerinde vergi borcu ve cezası bulunan mükelleflerin isimlerini kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtmişti.

Sonraki Haber