Vatandaş en az 15 bin lira bekliyor... İşte İslam Memiş'ten beklenmedik 'asgari ücret' tahmini!

Gözler asgari ücrette. Vatandaşın beklentisi yüksek ancak Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'e göre asgari ücret zammı sınırlı olacak. İşte İslam Memiş'in yeni asgari ücret beklentisi...

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Hükümet, işverenler (TİSK) ve işçi kesimi (TÜRK-İŞ) tarafından gerçekleştirilen toplantıların ardından Temmuz asgari ücret zammı belirlenecek. İlk toplantı yapıldı. Asgari ücret zammı için 2.toplantı ise 19 Haziran günü saat 14.00'te yapılacak.

Yüzde 25 zam yapılırsa asgari ücret 10.633 lira olacak. Yüzde 30 zam yapılırsa net asgari ücret 11 bin 58 lira olacak.

Yüzde 35 zam yapıldığındaysa 11 bin 484 lira olacak asgari ücret yüzde 40'lık bir zam olması halinde 11 bin 909 liraya yükselecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 saat süren Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin ardından açıklamalarda bulunmuş, asgari ücrete ilişkin görüşmelerin yapıcı bir şekilde ilerlediğini ve tüm tarafların içine sinecek bir sonuç çıkacağını belirtmişti.

Katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise, asgari ücretle ilgili açıklamasında, 'Çalışanları, enflasyona ezdirmeyeceğiz" demişti.

Vatandaşın beklentisi ise yüksek. Haber Global'in yaptığı sokak röportajlarında vatandaşlar beklentilerini 15 bin ila 25 bin lira arasında açıklamıştı.

Peki asgari ücret kaç lira olacak? İlginç bir yorum ve rakam da İslam Memiş'ten geldi. Detaylar haberimizin devamında...

Kaynak: Haber Global TV