Vatandaş bitcoin hakkında ne biliyor?

Galerinin tamamı için tıklayınız

Bitcoin ne kadar güvenilir?

Ülkemizde Bitcoin yatırımının şu an %40 oranında olmasının nedeni, Bitcoin’e güvenme konusundaki kararsızlıktan ortaya çıkıyor. Yıllardır yaptığımız yatırımlarda, birikimlerimizin elimizin altında bulunması çoğumuzun ilk tercihi. Öyle ki ülkemizde bu durumu özetleyen “yastık altı” tabirine oldukça aşinayız. 

Bitcoin, elle tutulur bir yatırım aracı olmadığından ve yapılan sahtekarlıklar sonucu kapanan bazı yerli aracı kurumlardan dolayı, katılımcılara ne kadar güvenilir bulduklarını sorduk. Katılımcıların %40’ı Bitcoin yatırımının güvenli olup olmadığı konusunda kararsız. Bitcoin’i güvenilir bulmayanların oranı %33 iken, %27’si ise güvenilir buluyor.

Kripto para gelirlerine vergi olmalı mı?

Kripto para, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de oldukça revaçta. Buradan sağlanan gelir de çok konuşuluyor. Peki, sence kripto para gelirlerine vergi getirilmeli mi?

Araştırmaya katılanların %26’sı kripto para gelirlerinin vergilendirilmesi gerektiğini düşünürken, %40’ı ise vergi olmaması gerektiğini düşünüyor. Bitcoin yatırımı yapmayanlar arasında bile vergilendirilsin diyenlerin oranı %25’te kalıyor.