Uzmandan hazine arazilerine konut düzenlemesi için çağrı

Uygun fiyatlı konut için hazine arazileri imara açılacak. Peki, bu fiyatları düşürür mü? Gayrimenkul Uzmanı Nilüfer Kas, konut sektöründeki son gelişmeleri Haber Global'de aktardı.

Son Güncelleme:

Kas, özellikle son hazine arazileri düzenlemesiyle ilgili bazı uyarılar yaptı.

Kas, "Buradan iki önemli noktanın altını çizmek istiyorum. Gerçekten vatandaşa açılacaksa, gerçek ihtiyaç sahibine verilmeli. Amaç konut edinmekse belirli kıstaslar getirilmeli. Bu talep örgütlenmesinde yine büyük müteahhitler alırlarsa yine ev sahibi olmak zorlaşacak. Belki eski sistem, meslek örgütleri örgütlenme yaparlarsa bu anlam ifade edebilir. Burada da buna çok dikkat edilmeli, bir de tarım arazileri asla konuta açılmamalı" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Global TV

Uzmanından olası zam senaryoları: Emekli maaşları ne kadar olacak? Borsa İstanbul'un tarihinde bir ilk gerçekleşti! Canpolat: "Psikolojik bir sınır" Altında ithalat yasağı kalkıyor mu? Sarı: "Talep geldikçe kota artırılabilir" 2024'e hızlı bir giriş yaptılar, 3 ayda 170 milyon dolar ihracat Emeklilerin gözü o noktaya çevrildi: "Yüzde 40'ı bulabilir" BDDK taşıt kredisinde düzenlemeye gitti